MINIMALISTIČKI DRAGULJ

Pogledajte fantastičan stan Hugha Jackmana

28.02.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Australski glumac i jedan od najseksipilnijih muškaraca na svijetu Hugh Jackman luksuzni stan na tri kata na elitnoj njujorškoj adresi platio je 21 milijun dolara

Seksi glumac s obitelji živi u luksuznoj zgradi na adresi 176 Perry Street, a susjedi su mu slavni dizajner Calvin Klein i sestra Nicole Kidman. U Jackmanovu je vlasništvu stan koji se prostire od osmog do desetog kata zgrade, a koji je dizajnirao slavni arhitekt Richard Meier.

Bivši vlasnik tog stana bio je suosnivač Sun Microsystemsa, Billy Joy, koji nikada nije živo u tom stanu. Stan je Joy platio 17,5 milijuna dolara da bi ga predao ruke u Meieru koji ga je do zadnjeg detalja uredio u svom prepoznatljivom minimalističkom stilu. Nakon Meierove intervencije stanu je porasla cijena, a Joy ga je odlučip prodati za 40 milijuna dolara. Cijena se ipak pokazala previsokom, pogotovo za ova turbulentna krizna vremena, pa mu je s vremenom snizio cijenu. Jackman ga je navodno kupio za 21 milijun dolara, a smatra se jednim od najatraktivnijih stanova na Manhattanu.

Na devetom katu nalazi se ogroman dnevni boravak u kojem su stropovi na dvostruko većoj visini od uobičajene, a kroz staklene stijene pruža se fantastičan pogled na rijeku Hudson. Na istom katu nalazi se i profesionalna kuhinja i blagovaonica s galerijom. Na katu iznad je ogromna glavna spavaća soba, radna soba, teretana, kupaonica, sauna i sobe-ormari. Na osmom katu nalazi se soba za odmor, tri spavaće sobe s kupaonicama, soba za goste s kupaonicom, soba za slušanje glazbe. Svaki kat ima svoju terasu, a međusobno su povezani spiralnim stepenicama koje i same izgledaju kao umjetničko djelo.