TKO BI IM ODOLIO!

Pogledajte bajkovite haljine Borisa Pavlina

30.09.2012 u 09:38

Bionic
Reading

Sinoć je u Muzeju Marton otvorena Retrospektiva radova modnog dizajnera Borisa Pavlina koji je na ovaj način obilježio presjek svoga rada i sudjelovanja na Cro A Porteru

Izrađivane gotovo u potpunosti ručno, kroz sate i sate metukuloznog nevidljivog boda, nastajale su nove čipke, intrigantni uzorci načinjeni kristalima te haljine koje savršeno pristaju na svaki milimetar ženskog tijela.

Pedeset haljina Borisa Pavlina izloženih u Muzeju Marton čine pravu umjetničku vrijednost i predstavljaju bogatu riznicu hrvatske mode. Izložba će biti otvorena tjedan dana i ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Na ovaj način započelo je i obilježavanje XX. jubilarne sezone Cro A Porter koje se nastavlja sutra, 1. listopada, izložbom Suture, strukture, teksture XD Xenie Design u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju.

Izložbu su među prvima posjetili brojne osobe iz društvenog života poput: Leona Paraminski, Kristina Bradač, Edita Misirić, Martina Podgorski, Matija Vuica, modni duo Boudoir, Saša Šekoranja, Luka Grubišić i brojni drugi.