STRPLJIVOST I TOLERANCIJA

Počinje vladavina Vaga, a to će ići na ruku Vagama, Blizancima, Vodenjacima, Lavovima...

23.09.2023 u 08:01

Bionic
Reading

Jesenska ravnodnevica ove godine nastupit će u subotu 23. rujna u 8.49. Ravnodnevica ili ekvinocij pada na dan u kojemu svijetli i tamni dio traju približno jednako

Latinska riječ ekvinocij znači 'ravnonoćnica' (equus - jednak i nox – noć), a ovaj fenomen nastaje u trenutku u kojem Sunčeve zrake padaju okomito na Zemljin ekvator. Ovaj prirodni fenomen označava astronomski početak jeseni na sjevernoj hemisferi, ali i razdoblja Vage.

Vladavina sedmog zodijačkog znaka počinje kada Sunce doputuje do točke jesenskog ekvinocija na 180 stupnjeva ekliptike, a završava kad se ono nađe na 210 stupnjeva ekliptike. U Vagi se ove jeseni već nalazi i borbeni Mars, a u četvrtak 5. listopada ulazi i Merkur, pa će kraj rujna i prva polovica listopada biti snažno obilježeni ovim znakom koji teži skladu i simetriji, ali je pritajeno vrlo ambiciozan.

Pogledaj detaljni horoskop

Vladavina Vage odrazit će se na emocije i ponašanje svih znakova, kao i na društvena kretanja. Vagi je stalo do pravde pa će do 22. listopada etička uvjerenja i principi biti izraženiji nego u prethodnom razdoblju. Bit ćete skloniji donošenju moralno ispravnih odluka i više gledati na opće dobro nego na svoj uski interes.

  • +4
Kate Winslet je Vaga, rođena je 5. listopada 1975. Izvor: Profimedia / Autor: Stuart Hardy/ABACAPRESS.COM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vaga je poznata po diplomaciji i taktu pa će rasprave i prepirke bar u prvim fazama biti argumentirane i civilizirane. Stremit ćete dogovorima i pronalasku mirnih rješenja, što će vas navesti da se suzdržite od iskrenog izražavanja mišljenja ako procijenite da biste time uzburkali duhove. Unatoč miroljubivosti, ako pokušaji postizanja kompromisa budu trajali predugo, sila će postati opcija i u razdoblju Vage.

  • +6
Bella Hadid je Vaga, rođena je 9. listopada 1996. Izvor: Profimedia / Autor: Frazer Harrison / Getty images / Profimedia

Naglašena Vagina energija ići će na ruku Vagama, Blizancima, Vodenjacima, Lavovima i Strijelcima, a Ovnovi, Rakovi i Jarci suočavat će se s većim izazovima. Brže će se iscrpljivati i gubiti strpljenje, a okolina će im biti manje sklona nego u drugim dijelovima godine.

Budući da će Mars 12. listopada napustiti Vagu i ući u Škorpiona, posljednji tjedan vladavine ovog znaka donijet će drugačije ozračje. Postat ćete direktniji, strastveniji i egoističniji, a dobrobit zajednice više neće biti na prvom mjestu.

  • +5
Dakota Johnson je Vaga, rođena je 4. listopada 1989. Izvor: Profimedia / Autor: RMBI / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia