BEZVREMENSKI ODABIR

Po uzoru na Coco Chanel slavna ljepotica uskočila u modni klasik koji nikada neće dosaditi

21.06.2019 u 21:40

Bionic
Reading

Jedna od najplaćenijih manekenki današnjice, lijepa Gigi Hadid, radi punom parom. Slavna ljepotica trenutno se nalazi u Parizu gdje su je paparazzi zatekli na putu ka događanju u čast preminule dizajnerske legende Karla Lagerfelda. Lijepa manekenka oduševila je odabirom elegantne i bezvremenske odjevne kombinacije koja vrlo vjerojatno nikad neće izaći iz mode

Manekenka Gigi Hadid proteklih dana dana boravi u Parizu, gdje se odvija tjedan muške mode. 24-godišnja ljepotica ima zakazane brojne revije istaknutih brendova, no unatoč brojnim obavezama, manekenka je pronašla vrijeme za prisustvovanje na velikom memorijalnom događanju u čast Karlu Lagerfeldu koji je preminuo 19. veljače i svojim odlaskom zatvorio cijelu jednu eru u modnom svijetu.

Po mnogima jedna od najbolje odjevenih trendseterica današnjice pojavila se u muzeju Grand Palais odjevena u Chanelov komplet od tvida u crnoj boji, sastavljen od sakoa s dvostrukim kopčanjem i suknje pencil kroja. Zlatni detalji poput gumba i metalnih dijelova remena dali su cjelokupnom stajlingu dozu glamura i chic izgleda.

  • +2
Gigi Hadid Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Inače, jakne, odnosno sakoi od tvida spoj su ženstvenosti i sofisticiranosti, a njihovu popularnost možemo zahvaliti neponovljivoj Coco Chanel koja je jaknu od tvida predstavila svijetu 1925. godine.

Ova modna revolucionarka željela je prikazati žene izvan tadašnjih konzervativnih okvira te je inspirirana muškim sakoima odlučila kreirati jedan od njih za dame. Nakon kostima od džerseja, koji se tada koristio isključivo za proizvodnju muškog donjeg rublja, Coco Chanel je osmislila slavni sako od tvida koji je sve do danas nezaobilazni dio Chanelovih kolekcija.

  • +20
Chanel SS 2018 Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tradiciju održavanja sakoa i jakni od tvida poštovao je i preminuli Karl Lagerfeld koji je 1983. preuzeo vodstvo u Chanelu, pa je ovim modnim potezom lijepa Gigi odala počast ne samo Coco Chanel, već i legendarnom njemačkom dizajneru.

Cjelokupan stajling slavna manekenka je začinila s nekoliko statement ogrlica, damskim naušnicama i klasičnim crnim salonkama.

  • +12
Gigi Hadid Izvor: Profimedia / Autor: N.N.