STVARNA LJEPOTA

Plus size ljepotica u bikiniju prije i poslije Photoshopa

11.08.2016 u 11:35

Bionic
Reading

Plus size ljepotica Iskra Lawrence na Instagramu je objavila fotografiju kojom želi pokazati koliko negativno na samopouzdanje žena utječu obrađene fotografije

Svoj utjecaj na društvenim mrežama Iskra Lawrence iskoristila je da promovira prirodnu ljepotu žena te podsjeti kako su inače fotografije u časopisima uvijek retuširane te stvaraju nerealnu sliku osoba koje su na njima. Nakon što se fotografirala u kupaćem kostimu pored je stavila istu tu fotografiju uređenu u Photoshopu s porukom da je to učinila namjerno i sa željom da žene imaju više samopouzdanja i prihvate svoj izgled umjesto da slijede nametnute i nerealne standarde ljepote.

'Šokantno je da sam u samo 10 minuta svoje tijelo dovela do savršenstva. Ali što je to uopće savršenstvo? Društvo i mediji uče nas da se osjećamo loše u vlastitoj koži kako bismo kupovali proizvode koji će sve to popraviti. Nismo se rodili s tim mišljenjem.


Namjerno sam objavila retuširanu fotografiju pored neobrađene samo da bi se vidjelo kako se lako preko mobitela može promijeniti nečiji izgled. Ne mogu svakodnevno izlaziti iz kuće i živjeti retuširana pa ne znam zašto bih se trebala pretvarati na internetu. Lijepi smo zbog toga što jesmo i toliko smo više od samog izgleda', napisala je Iskra i još dodala da se nada kako će ovo utjecati na djevojke da postanu svjesnije što je stvarna ljepota.

Uz popularne plus size ljepotice kao što je Ashley Graham, Iskra također često progovara o nerealnim standardima ljepote i objavljuje fotografije kojima to dokazuje, a ovaj posljednji post na tu temu u jedan je dan dobio više od 130.000 lajkova