SEZONA VELIKIH PROMJENA

Plavuše su ponovno 'in': Ovo je najtraženija boja kose u frizerskim salonima diljem svijeta

26.04.2021 u 11:41

Bionic
Reading

Nema sumnje, kada govorimo o frizurama, ovo ljeto biti će sezona eksperimentiranja i odvažnih promjena. Mnogi, u želji za promjenom nakon više od godine dana provedenih kod kuće, mijenjaju frizure i posežu za drastičnim promjenama boje kose, a plava boja kose jedna je od najtraženijih ove sezone

Ove sezone u trendu su kraće frizure, a jedna od najtraženijih boja u frizerskim salonima diljem svijeta je plava, ona prava, platinasta nijansa koju je teško ne zamijetiti. Nakon što je bob oblik frizure osvojio brojne slavne ljepotice i nametnuo se kao 'it' frizura, sada je došla na red promjena boje kose, a jedna od predvodnica ovog trena je pjevačica i glumica Selene Gomez koja je nedavno uspjela sve šokirati osvanuvši kao platinasta plavuša na Instagramu. T

ako je 28- godišnjakinja, kojoj su dugi smeđi uvojci već postali zaštitni znak, obojala kosu u jednu od najtraženijih nijansi ove sezone i sigurno mnogima dala inspiraciju za promjenu izgleda.

'Plava boja koja je trenutno u trendu je sirova, hiper moderna, naglašena nijansa plave boje. Inspiracija je potekla od društvenih medija. Mnogi klijenti traže transformaciju kakvu su vidjeli na Instagramu, ali ujedno i frizuru kojom će privući pažnju na društvenim mrežama. Nakon što mjesecima nisu odlazili u frizerske salone te se zadovoljavali jednostavnim frizurama, sada se traži svijetli, održavani i uglađeni izgled koji reflektira svjetlost poput stakla na suncu – savršeno ljetno osvježenje,' objašnjava Adam Reed, britanski urednički veleposlanik za L’Oréal Professionnel.

Za najbolji primjer najtrendi boje ove sezone Reed preporučuje pogledati frizuru Billie Eilish, čiji je novi platinasti izgled podignuo popriličnu prašinu na društvenim mrežama početkom ožujka, piše Vogue. Reed također ističe frizure Miley Cyrus i Katy Perry koje isto imaju sjajnu plavu nijansu kose, koja djeluje vrlo svježe, a upravo je to ključno za najtraženiju boje ove sezone.

Osim toga, svakako treba izbjegavati loše bojenje, korijen kose i izrast se ne smiju vidjeti, pa je u ovom slučaju transformaciju najbolje prepustiti rukama stručnjaka.

Reed još dodatno ističe kako plavu boje kose treba 'personalizirati' kako bi pristajala pojedincu, njegovoj boji kože i stilu. 'Transformacija u plavu boju kose vrlo je posebna usluga i nešto što samo profesionalac može dobro napraviti. Prije odluke o toj promjeni preporučljivo je temeljito se posavjetovati sa stilistom, s posebnim naglaskom na vrstu kose, duljinu, stanje i održavanje. Ako već imate svjetliju nijansu kose, frizer će je lako dodatno posvijetliti, međutim, ako imate tamnu kosu poput Billie Eilish, to će zahtijevati više rada i njege kako bi se postigla boju, a potom i zadržala kosa u dobrom stanju,' objašnjava Reed.