SPORTAŠICA I HUMANITARKA

Pippa sudjeluje u najvećoj ski utrci na svijetu

29.02.2012 u 09:53

Bionic
Reading

Sestra vojvotkinje od Cambridgea sudjelovat će u jednoj od najdužih i najvećih utrka u skijaškom trčanju

Pippa Middleton se prijavila na natjecanje u skijaškom trčanju koje će se održati u Švedskoj, piše Daily Mail. Sestra vojvotkinje od Cambridgea sudjelovat će u ovogodišnjoj humanitarnoj skijaškoj cross-country utrci Vasaloppet.

Sa svojim bratom Smesom Pippa će se natjecati s gotovo 16.000 natjecatelja koji sudjeluju u 88 kilometara dugoj utrci u nedjelju.

'Fantastično je što će takve poznate osobe sudjelovati', izjavio je glasnogovornik utrkeVasaloppet od koje jesav prihod namijenjen u humanitarne svrhe.

Pippa je strastvena sportašica, a odnedavno i humanitarka koja je na svojoj internetskoj donatorskoj stranici JustGiving.com napisala kako su se ona i njezin brat odlučili priključiti dobrotvornoj akciji Magic Breakfast koja prikuplja sredstva da se tisućama siromašne djece u Velikoj Britaniji osigura kvalitetan doručak.

Vasaloppet je godišnja cross-country ski utrka koja će se održati prve nedjelje u ožujku u Švedskoj između sela Sale i Mora. To je jedna od najstarijih i najdužih skijaških cross-country utrka na svijetu.