KONCEPTNI SR1

Peugeot u Ženevi vraća pininfarinske linije dizajna

11.01.2010 u 13:31

Bionic
Reading

Fanovima Peugeota koji su nezadovoljni izgledom posljednjih nekoliko modela francuskog proizvođača moglo bi laknuti nakon skorašnjeg salona u Ženevi. Ondje će Peugeot predstaviti koncept hibridnog roadstera SR1

SR1 je važan jer, prema napucima iz Peugeotovog medijskog izvješća, pokazuje budući dizajnerski trend za francusku marku. To znači da ćemo uskoro moći reći zbogom francuskim automobilima čiji prednji kraj izgleda kao otvorena usta te pozdraviti povratak elegantnih, pininfarinskih linija.

Spomenuti koncept bitan je i po tome što će premijerno pokazati hibdridni Peugeotov pogon koji će se 2011. serijski naći u modelu 3008. Riječ je o benzinskom električnom sklopu u kojem 1,6-litreni turbopunjeni benzinac sa 218 KS pokreće prednje kotače, dok 95 KS snažan elektromotor na stražnjoj osovini pokreće stražnje kotače.

U Peugeotu ne navode performanse, no tvrde da u kombiniranom ciklusu automobil troši tek 4,9 litara goriva na stotinu kilometara te emitira 119 grama CO2 po kilometru.

SR1 također ima sustav upravljanja sva četiri kotača gdje kut zakretanja stražnjih kotača nadzire elektronika i prilagođava ovisno o kutu zakrenutosti upravljača i brzini kretanja vozila.