proljetni hit

Ovog proljeća uložite u ovakvu košulju - i sigurno nećete požaliti

14.05.2023 u 16:15

  • +8

Plave košulje

Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Bionic
Reading

Bijela košulja je bezvremenski klasik, no velika je šansa da ove sezone padne u sjenu svoje plave varijante. Sudeći prema ponudi i prijedlozima brojnih brendova, plava košulja na kopčanje pravi je must have sezone

Čini se da ove sezone svaki minimalistički modni brend nudi klasičnu košulju s ovratnikom u svojoj posebnoj nijansi plave. Pritom one samo podsjećaju na klasične muške poslovne košulje, jer ženska verzija djeluje svestrano i nadasve elegantno za proljetnu i ljetnu sezonu.

I dok se jarke nijanse plave mogu smatrati odvažnima za one koji se više vole odijevati u neutralne ili strogo monokromatske boje, ovo je nijansa koju se čak ni minimalisti neće bojati nositi.

Dokazuju to i prigušeni, nenametljivi, no beskrajno elegantni brendovi, poput The Rowa, Atterseea, Filipe K i Loulou Studija, koji su prihvatili ovaj stil te stavili plavu košulju u fokus kao jedan od najpoželjnijih komada za proljeće i ljeto 2023.

Kako ove sezone nositi plavu košulju?

Kombinacija je mnogo, neki bi rekli gotovo sa svime u omaru, i to od jutra do večeri. No pomoću ova četiri prijedloga bit ćete elegantni i chic u svakoj prigodi.

Košulja zataknuta u crne krojene hlače vječni je klasik. Uz to dodajte minimalističke dodatke poput klasičnih loaferica za proljetne dane te ravnih sandala s remenčićima u ljeto. Jednostavan remen i sićušne srebrne naušnice unijet će dozu elegancije u tu kombinaciju.

  • +5
Hlače širih nogavica Izvor: Promo fotografije / Autor: Cos

Košulja ne mora biti nužno raskopčana – za ležeran, no svejedno elegantan izgled kombinirajte je uz bijele traperice, tako obožavan model za ljetne dane, svijetli rebrasti top bez rukava te ravne sandale s remenčićima. Ovoj kombinaciji ni najveći minimalisti neće odoljeti.

  • +4
Ravne sandale Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola / Abaca Press / Profimedia

Midi suknje nose se i ove sezone, a sada birajte one svijetlih boja te ih nosite uz zakopčanu plavu košulju. Kombinaciji dodajte popularnu torbu Half Moon, model u obliku polumjeseca koji se nosi u dnevnoj i večernjoj varijanti. Topla smeđa boja torbe nadopunjava bogatu plavu nijansu košulje, a bijela traper suknja savršena je baza za prijelazne kombinacije za proljeće i ljeto.

  • +22
Loaferice za proljeće Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Uz traperice i balerinke plava košulja baš uvijek izgleda dobro. Za proljetna jutra ili prohladne ljetne noći prebacite džemper preko nje i uživajte u udobnoj, ali tako chic kombinaciji.

  • +11
Slim traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije