iznenadit ćete se

Ovo je najskuplji antikvitet ikada prodan u svijetu!

27.05.2024 u 12:10

Bionic
Reading

Nikada nismo živjeli u izazovnijem vremenu. Trendovi se mijenjanju svjetlosnom brzinom, poželjni predmeti izmjenjuju se kao na traci, a lista stvari za kojima žudimo sve je dulja. Ipak u svemu tome najveći luksuz je – vrijeme. Iako ga ne možemo zaustaviti, možemo odabrati kako ćemo ga provesti i uživati u stvarima istinske vrijednosti

U svijetu gdje je vrijeme najveći luksuz, antikviteti su tihi svjedoci prošlih era, čija vrijednost često premašuje imaginaciju. Od skulptura i slika do nevjerojatnih komada nakita, svaki antikvitet nosi priču o umijeću, moći i prestižu. Među tim neprocjenjivim predmetima, neki su dostigli astronomske cifre na aukcijama, postavši simbolima statusa i bogatstva. Bacimo oko na neke od najskupljih antikviteta ikad prodanih u svijetu.

Vaza dinastije Qing

Vaza iz 18. stoljeća, koja potječe iz kineske dinastije Qing, drži rekord kao najskuplji antikvitet ikad prodan. Otkrivena je u Pinneru, predgrađu Londona, a ovo izvrsno djelo prikazuje tradicionalnu kinesku umjetnost, a dosegla je nevjerojatnih 80,2 milijuna dolara na aukciji.

Patek Philippe sat

Patek Philippe Henry Graves Supercomplication jedan je od najkompliciranijih mehaničkih džepnih satova ikad stvorenih. Sat od 18-karatnog zlata ima 24 mehaničke komplikacije, predstavlja jedan od najvažnijih satova u povijesti urarstva i kao takav jedan je od najpoželjnijih kolekcionarskih primjeraka.

Posudica od kineskog porculana

Malena, ali izuzetna kineska zdjela datira iz dinastije Northern Song te je na aukciji prije nekoliko godina prodana za 37,7 milijuna dolara. Plavo-zelena posuda, izrađena u 'Ru guanyao' stilu služila je za pranje kistova koji su korišteni za kaligrafiju i slikanje. Njezina rijetkost i besprijekorno stanje čine je jednim od najvrjednijih ikad prodanih kineskih antikviteta.

Perzijski tepih

Iako ovaj tepih, koji je prvobitno potjecao iz Kirmana u jugoistočnoj Perziji (sada poznatiji kao Iran) možda po dizajnu na prvu ne izgleda drugačije od drugih antičkih tepiha, ovaj tepih je na aukciji u početku bio procijenjen između 5 i 7 milijuna dolara. To je bilo zbog njegovog stanja i rijetkosti. A na kraju je prodan za vrtoglavih 33,76 milijuna dolara - što nije iznos novca koji biste inače ostavili na podu.

Nakit Elizabeth Taylor

U New Yorku 2011. godine je održana aukcija nakita poznate glumice i ikone stila Elizabeth Taylor, na kojoj je prodano 80 komada nakita za nevjerojatnih 116 milijuna dolara. Među ključnim komadima predstavljenim na ovoj izvanrednoj aukciji bili su 33-karatni dijamantni prsten, dara Richarda Burtona te biser kruškolikog oblika iz 16. stoljeća La Peregrina, koji je bio u vlasništvu Mary Tudor i kasnije španjolskih kraljica Margarete i Isabele. Iako se procjenjivalo da će nakit slavne glumice doseći vrijednost oko 20 milijuna dolara, dosegao je vrijednost od nevjerojatnih 116 milijuna dolara te je to bio fantastičan uspjeh za Christie's.

Nema sumnje, svijet antikviteta prepun je povijesnog blaga i rijetkosti koji mogu postići zapanjujuće cijene – a svi oni pričaju priču o vrijednosti koja s vremenom ne blijedi. Naime, kada se u umijeće stvaranja umiješaju istinski znalci nastaju vrhunski proizvodi, oni kojima se uvijek vraćamo i koji odolijevaju testu vremena i prolaznosti.

Istinski čokoladni užitak

Kraš Antique Praline su čokoladni užitak stvoren za istinske ljubitelje zavodljivih okusa i garantiraju pravu poslasticu za sve ljubitelje tamnih čokolada. S gotovo 50 posto kakao dijelova, nježna je čahura ove praline izlivena iz fine tamne čokolade prepoznatljive Kraševe kvalitete. A u srcu svake praline krije se aromatično punjenje obavijeno tamnom čokoladom. Pravi izbor za odvažna nepca i okus koji se ne zaboravlja.

Kraš Antique praline Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Tradicija, istinska kvaliteta i ljepota majstorske izrade prepoznati su i u svijetu gastronomije pa su tako Kraševi i Badelovi majstori, koji njeguju tradiciju dulju od čitavog stoljeća, udružili svoje znanje i izvrsnost te je nastao jedinstven čokoladni užitak, pralina ispričana na Antique način. Kroz spoj vrhunskih sastojaka i tradicionalne recepture, ove su praline više od slatkiša; one su odraz pažnje, predanosti i umijeća koji prenose vrijednost kroz generacije.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji s Krašom.

sve osim nogometa

Učitavanje...