OČARAVAJUĆI DIZAJN

Ovo su najljepši hoteli na svijetu

24.01.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Dobar hotelski smještaj jedna je od važnijih stavki koja utječe na kvalitetu odmora. Ako ste u potrazi za stvarno upečatljivim mjestom, neki od ovih hotela svakako bi se morali naći na vašoj listi, jer su upravo oni odabrani, prema glasovima čitatelja Huffington Posta, za najljepše hotele 2012. koje krasi dojmljiv dizajn

Qualia, Otok Hamilton, Novi Zeland
Australski arhitekt Chris Beckingham za luksuzni izgled ovoga hotelskog kompleksa dobio je same pohvale, a Qualia, smještena otoku Hamiltonu, izgleda graciozno zahvaljujući nenametljivom dizajnu. Vizija arhitekta prilikom dizajniranja ovoga hotelskog kompleksa bila je i više nego jasna: ujediniti prirodne ljepote otoka s izrazito suvremenom arhitekturom, jednostavan namještaj s elegantnim drvenim zidovima, podovima i stropovima pridonose tome. Dio hotela koji nosi naziv Leeward Pavilions pruža nezaboravan pogled na zalazak sunca i beskrajnu pučinu.

Taj Exotica Resort & Spa, Maldivi
Smješteno u jednoj od najvećih laguna na Maldivima, ovo tropsko odmaralište nudi smještajne mogućnosti koje je konkurenciji teško zasjeniti. Moderne vile ili pak nešto klasičnije hotelske nalaze se samo nekoliko koraka udaljene od pješčane plaže, a nudi se i odsjedanje u avanturističkom vilama smještenim dublje u laguni. Vile krase krovovi od palmina lišća, a opremljene su samo prirodnim materijalima. Vile smještene na samoj plaži imaju čak i kružnu terasu koja iz svakoga kuta pruža pogled na Indijski ocean, a hotelske sobe imaju druge pogodnosti poput bazena i privatnih dvorišta.

Kauri Cliffs, Novi Zeland
Smještene na površini od čak 6,5 hektara u blizini Matauri Baya, rustikalni hotel koji neodoljivo podsjeća na kolibu nudi poseban doživljaj odsjedanja u hotelu. Ovaj boutique hotel predstavlja sukus različitih dizajna, a svaka koliba opremljena je visokim stropovima koje krase drvene grede, delikatnim bojama te upečatljivim predmetima poput figurica i oslikanih vaza. Gosti hotela mogu izabrati između čak 11 koliba, a iz svake se pruža beskrajan pogled na prirodu, golf terene pa sve do Tihog oceana.

Singita Kruger National Park, Južna Afrika
Ovi apartmani zanimljiva dizajna nalaze se u Nacionalnom Parku Kruger u JAR-u, a zrače nenametljivog elegancijom koja se odlično uklapa u pomalo divlji okoliš. Zasebno smještene kućice nude intimnu i prirodnu atmosferu s jednostavnim namještajem, slamnatim krovovima te tamnim drvetom koji prevladava, a njihovom egzotičnom izgledu doprinosi i blizina drveća i lišća koje se gotovo spaja s interijerom. Za ljubitelje tradicionalnijeg smještaja, tu su i kućice opremljene modernijim komadima namještaja.

Hotel Santa Caterina, Italija
Ako ste u potrazi za sobom s pogledom, ovo je pravo mjesto za vas. Sve sobe u talijanskom hotelu Santa Caterina imaju balkon koji pruža bajkoviti pogled na amalfijsku obalu. Unutrašnjost hotela pak krasi mediteranski utjecaj sa šarenim antikvitetima i keramikom.

Langdon Hall Country House Hotel & Spa, Ontario

Izgrađen 1902. godine, ovaj nekadašnji ljetnikovac pretvoren je u luksuzni hotel koji nudi 12 soba s nadsvođenim stropovima te kaminima. Udobna i topla atmosfera doslovce poziva na odmor, a svaka soba opremljena je staromodnim sitnicama, stilskim namještajem, delikatnim cvjetnim i kockastim uzorcima.

Palazzo Avino, Italija
Prvo što se primijeti u hotelu Palazzo Avino u talijanskom gradu Ravello je luksuzni i zasljepljujući sjaj, a cijeli hotel nadahnut je 19. stoljećem. Hotel nudi 11 apartmana i 32 sobe, a cijeli hotel opremljen je luskuznim keramičkim pločicama, starinskim namještajem i priborom. Smješten na samom vrhu grada, hotel nudi i nevjerojatan pogled na obalu Amalfija.

Cordevalle, San Martin, Kalifornija
Veliki prozori i otvoreni prostor ovoga hotela naglašavaju ljepotu prirode koja ga okružuje. Hotel nudi bajkovite apartmane koji imaju velike otvorene terase, predivan pogled na prirodu i golf terene. Namješten u pomalo tipično američkom stilu, ovaj hotel idealan je za ljubitelje prirodnih ljepota koji to sve vole promatrati iz udobnog naslonjača. Domaći ugođaj, osim udobnim naslonjačima naglašen je i kaminom te originalnim umjetninama.