MODNO BRILJIRALE

Ovo su najbolje odjevene slavne ljepotice na dodjeli Oscara

11.03.2024 u 11:59

Bionic
Reading

Nova sezona nagrada u Hollywoodu doživjela je epilog s novom dodjelom filmskih nagrada Oscar. Više od pobjednika i gubitnika večeri na njoj su, i ovoga puta, bili zanimljiviji prizori s crvenog tepiha. Priliku za modno briljiranje iskoristile su brojne zvijezde, a u moru glamuroznih izdanja pojedine dame imale su više uspjeha

Na prošlogodišnjoj dodjeli bijela se pokazala najvažnijom bojom večeri, a ove je godine ustupila mjesto crnoj. Na crvenom tepihu kazališta Dolby ove nedjelje brojne su dame briljirale u elegantnim kreacijama crne boje, a jednu od najboljih imala je zvijezda filma 'Maestro', glumica Carey Mulligan. Blještavih haljina ni ove godine nije nedostajalo na oskarovskom crvenom tepihu, a glumica Gabrielle Union odjenula je čak dvije i postala jednom od najvećih modnih zvijezdi večeri.

Najbolje odjevene dame na 96. dodjeli Oscara

Carey Mulligan

Zvijezda filma 'Maestro' kanalizirala je stari holivudski glamur u ovoj prilagođenoj Balenciaginoj haljini, kreaciji Gruzijca Demne Gvasalije nastaloj prema originalnom dizajnu Cristobala Balenciage iz njegove haute couture kolekcije za sezonu jesen/zima 1951. godine. Haljina je izrađena od crnog baršuna koji pada na porub s nazubljenim ribljim repom koji se nalazi na 150 metara nabranog svilenog tila. Mulligan je uparila haljinu sa opernim rukavicama za dodatnu dozu glamura i naušnicama Freda Leightona koje su isticale stare dijamante brušene u rudniku, ukupne težine 20 karata.

Jennifer Lawrence

Poput ikone stila Zendaye, 33- godišnja Lawrence na oskarovski crveni tepih donijela je duh starog Hollywooda, u točkastoj haljini bez naramenica brenda Dior.

Ovu kreaciju predstavljenu u aktualnoj haute couture kolekciji francuske kuće, holivudska plavuša upotpunila je trendovskim nakitom - teniskom ogrlicom i narukvicom od Swarovski kristala.

Zendaya

Nakon niza futurističkih izdanja na nedavno završenoj promo turneji filma 'Dina: Drugi dio', nova ikona stila Zendaya zapanjila je pojavom na oskarovskom crvenom tepihu u Armani Privé haljini na jedno rame, izrađenoj od luksuzne starinske ružičaste svile na kojoj se isticao izvezeni motiv palme. Kao ponosna ambasadorica brenda Bulgari od 2020. godine, ovu haljinu kojom je prizvala duh starog Hollywooda upotpunila je ružičasto-zlatnim visokim nakitom talijanske kuće, koji je uključivao naušnice s trokutasto izrezanim morganitima ukupne težine 42,19 karata.

Kirsten Dunst

Modernistička je nedvojbeno bila vibra minimalističke svilene haljine Kirsten Dunst s četvrtastim izrezom, djelo talijanske modne kuće Gucci. Antikne dijamantne naušnice s jastučićima i prsten koji ističe otmjeni svijetlosmeđi dijamant ovalnog izreza, oboje djelo dizajnera Freda Leightona, pomogli su joj upotpuniti ovo jednostavno, ali krajnje efektno izdanje za oskarovski crveni tepih.

Gabrielle Union

Bogatstvo dramatičnih crnih haljina na crvenom tepihu dodjele Oscara išlo je u prilog glumici Gabrielle Union, jer se prekrasno isticala u svjetlucavoj haljini Caroline Herrere - looku koji je zapravo kombinacija dviju haljina koje je Union odlučila spojiti kako bi stvorila look koji je slojevit i skulpturalan. Oskarovsko izdanje upotpunila je draguljima brenda Tiffany & Co., a koji su uključivali platinastu ogrlicu sa dijamantima i akvamarinom koji premašuje 31 karat.

Margot Robbie

Najveće iznenađenje večeri na crvenom tepihu priredila je zvijezda filma 'Barbie'. Suprotno svim očekivanjima, na novoj dodjeli Oscara pojavila se u crnini, istaknuvši ju svjetlucavom haljinom bez naramenica s potpisom talijanskog Versacea.

Njezin modni odabir, u potpunoj suprotnosti sa estetikom barbiecore, uspio je izazvati veliku pozornost, ali i zaraditi titulu 'nove osvetničke haljine'.

  • +38
Crveni tepih 96. dodjele Oscara Izvor: Profimedia / Autor: ZUMAPRESS.COM / MEGA / THE MEGA AGENCY / PROFIMEDIA