PROTEST ILI?

Zbogom ružičastoj: Svi govore o 'osvetničkom' izdanju Margot Robbie na Oscarima

11.03.2024 u 07:24

Bionic
Reading

Iako su brojni očekivali da će Margot Robbie svoju najbolju Barbie rekreaciju sačuvati za sam kraj nove sezone nagrada, crvenim tepihom kazališta Dolby u sklopu 96. dodjele Oscara, holivudska plavuša prošetala je u izrazito anti-ružičastom izdanju

Na ljetnoj promo turneji flma 'Barbie', a potom i novoj sezoni nagrada, 33- godišnja Robbie u suradnji sa stilistom Andrewom Mukamalom rekreirala je bezbrojna Barbie izdanja, no ne i za novu dodjelu Oscara.

Suprotno svim očekivanjima, holivudska plavuša ove je nedjelje crvenim tepihom kazališta Dolby u Los Angelesu prošetala u svjetlucavoj, crnoj haljini, s minimalnim make-upom i gotovo nepostojećim nakitom.

  • +6
Margot Robbie Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch / imago stock&people / Profimedia

Njezin oskarovski look s potpisom talijanskog Versacea, brojni vide kao protest glumice protiv američke Filmske akademije koja ju za ulogu najpoznatije lutke na svijetu nije željela nagraditi oskarovskom nominacijom u kategoriji Najbolje glavne glumice.

Osim toga, njezinu haljinu brojni su proglasili osvetničkom, po uzoru na kultnu malu crnu haljinu kakvu je nosila princeza Diana.

'Barbie žaluje', ustvrdio je jedan od mnogobrojnih komentatora njezina looka na popularnom Instagram profilu Check the Tag, a slični su komentari bili i drugih pratitelja.

VEČER GLAMURA

Holivudske dame u punom sjaju: Sve haljine s oskarovskog crvenog tepiha

Pogledaj galeriju

Premda je Robbie ove godine izvisila u kategoriji za Najbolju glavnu glumicu, film 'Barbie' redateljice Grete Gerwig - kojeg je Robbie koproducirala sa suprugom Tomom Ackerleyem - sinoć se borio za zlatni oskarovski kipić u nekoliko kategorija, a osvojio je samo jedan, za najbolju originalnu pjesmu.

Iako je ljubitelje mode na crvenom tepihu ostavila uskraćenim još jednog zadivljujućeg Barbie izdanja, u knjižare uskoro stiže knjiga 'Barbie: Svjetska turneja' koja dokumentira sve i dosad neviđene Barbie outfite kreirane za holivudsku plavušu od strane stilista Andrewa Mukamala.