USUSRET LJETU

Ovo su najbolje frizure koje će pouzdano skinuti godine s vašeg lica

21.05.2022 u 16:01

Bionic
Reading

Ponekad je dovoljna tek mala promjena, poput drukčije nijanse, razdjeljka ili šiški, da rezultira fantastičnim rezultatom, mlađim i ljepšim izgledom

Ako niste oduševljeni pri pogledu na svoje ispucale vrhove, ispranu boju i beživotnu kosu, vrijeme je da se iz ovih stopa predbilježite za termin kod frizera.

Dobra frizura jako je važan dio svakog stajlinga, što znači da vas lijepa i njegovana kosa može uljepšati, ali i upropastiti vam izgled.

Ako namjeravate uskoro posjetiti frizera, možda će vam pomoći donijeti odluku to da pogledate divne frizure ovih poznatih holivudskih ljepotica, za koje nikad ne bismo rekli da imaju godina koliko im stoji u službenim dokumentima, jer izgledaju daleko mlađe.

Ovo su najbolje frizure s anti-aging efektom:

1. Suptilni slojevi za veći volumen

Ovu frizuru s tupo ošišanim vrhovima kako bi se postigao dojam punije i bujnije kose obožavaju mnoge dame u Hollywoodu u dobi iznad 40 godina, a među njima i Angelina Jolie.

'Ovakav način šišanja čini kosu voluminoznijom i ljepšom, a time i mlađom', kaže Eren Bektas iz L'Oréala, dodajući da kosa kad uđemo u 40-e počinje gubiti sjaj i bujnost. Stoga se preporučuje skraćivanje i ciljano šišanje bez previše stanjivanja slojeva zbog volumena kose.

2. Bob sa šiškama počešljanima na stranu skida godine u trenu

Najpopularnija frizura pokazala je svoja bezbrojna lica, a šarmantan kraći bob sa šiškama, koje možete stilizirati sa strane ili po sredini te uviti krajeve u stilu beach wave, izgleda fantastično i kad navršite 30. Dokaz za to je i lijepa Charlize Theron, glumica koja godinama preferira kraći bob ili pixie u različitim varijantama.

Ovakav tip boba ošišan je slojevito, no ne treba pretjerivati sa slojevima. Ako je dobro ošišana, ovakva frizura ima anti-aging efekt, vizualno naglašava liniju čeljusti i produljuje vrat.

Savjet za stiliziranje: dajte teksturu kosi uz pomoć pjene i malo je raščupajte jer ljepše izgleda kad nije savršeno 'ispeglana'.

KRALJICA GLAMURA

[FOTO] Angelina Jolie odiše profinjenošću odjevena u crno od glave do pete

Pogledaj galeriju

3. Suptilne kovrče čine nas mlađima

Predivne prirodne kovrče Julije Roberts odlično su rješenje za sve dame iznad 50 koje nisu spremni odreći se duljine kose. Miljenica Hollywooda obožava i medene pramenove u nekoliko tonova, a koji također daju izvrstan pomlađujući efekt.

  • +5
Julia Roberts Izvor: Profimedia / Autor: SGP / ddp USA / Profimedia

Ova efektna frizura lijepo naglašava vrat i dekolte, a bezvremenskog je karaktera. Dinamični slojevi uspješno maskiraju bore i neizbježnu pigmentaciju. Kako bi ležerno izgledale, kovrče nakon uvijanja raščešljajte prstima i na krajeve nanesite serum za sjaj.

4. Bottleneck bangs za cool efekt

Tzv. bottleneck bangs, odnosno šiške koje izgledom podsjećaju na grlo boce, veliki su ovogodišnji hit, a među prvima ih je isprobala oskarovka Halle Berry u kombinaciji s punđom ili repom. Trendi šiške vješto usmjeravaju pogled na sredinu lica, a ovakav način šišanja pouzdano će vas učiniti mlađima. Osim što sjajno izgledaju, imaju još jedan plus - to da ih je vrlo lako pustiti da izrastu kad vam dojade.

Savjet za stiliziranje: šiške osušene ručnikom pažljivo isfenirajte okruglom četkom, a prednje dulje pramenove lagano uvijte.

ZANOSNA I U OSMOM DESETLJEĆU

Helen Mirren upravo je proglašena najljepšom ženom svijeta, a evo kako je nekad izgledala

Pogledaj galeriju

5. Kratka pixie frizura: Praktična i chic

Ako kojim slučajem imate usko lice s izražajnim očima, kratka frizura, zbog koje ćete odmah izgledati mlađe, najbolji je izbor za vas. Helen Mirren godinama je pristalica ovakvog stila i odlično joj pristaje, ali i legendarna Jane Fonda. Ipak, ako se odlučite za ovakav look, trebate znati da ćete redovito morati ići na osvježavanje frizure, barem svakih četiri, pet tjedana, ovisno o tome koliko vam brzo raste kosa.

No jedno je sigurno: nećete imati puno posla oko nje, samo nanesite neko sredstvo za oblikovanje i vaša frizura bit će spremna.