IDU NA SVE

Ovo su jakne koje nikad ne izlaze iz mode

01.10.2015 u 09:10

  • +13

Slavne trendseterice u bajkerskim jaknama

Izvor: tportal.hr / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Kožne jakne, osobito one bajkerskog stila, lako se uklapaju u svaki styling pa ne čudi to da su već nekoliko sezona pravi modni hit

Viđali smo ih na mnogim trendsetericama poput Jessice Albe, Doutzen Kroes, Emme Stone, Jessie J, Chrissy Tiegen, Rite Ore, Irine Shayk ili Carly Rae Jepsen, a ove slavne pomodarke kožne jakne nose i na crvenom tepihu uz ženstvene haljine i štikle.

Unazad nekoliko godina bajkerske jakne kakve su nosili Ramonesi ili James Dean postale su neizbježan dio basic garderobe, a možete ih nositi i uz čizme, tenisice, seksi štikle… Inače, prva bajkerska jakna brenda 'Perfecto' proizvedena je još davne 1928. godine, a dizajnirao ju je Irving Schott. Upravo takvu jaknu od kože nosio je i Marlon Brando 1953. u filmu 'Divljak' ('The Wild One') u kojem je portretirao mladog odmetnika Johnnyja Stablera.

Bajkerice se iznova redizajniraju pa tako danas osim klasičnog crnog izdanja imaju bezbroj neodoljivih lica, od nježne svijetloružičaste, preko boje devine dlake, pa do živih nijansi poput kraljevski plave, ljubičaste i boje vina.

Nisu više nužno od kože ili eko tkanina koje je oponašaju – bajkerice izgledaju odlično i kad su od tvida, buklea, vunenih mješavina… Osim toga, detalji na bajkericama stalno se mijenjaju: zakovice, šljokice, detalji od krzna na ovratnicima ili rubovima rukava, patent-zatvarači…

Ukoliko odlučite investirati u jaknu od prave kože, nećete požaliti jer su bajkerice postale neprolazni modni klasik, a podjednako ih vole i rokerice i damice.