KREACIJE ZA PAMĆENJE

Ovo su haljine koje se ne zaboravljaju

27.05.2013 u 12:53

Bionic
Reading

Bez obzira koliko vremena prošlo, neke haljine s crvenog tepiha jednostavno nikada ne padaju u zaborav. Tako su neke od slavnih haljina dobile i svoje stranice na Wikipediji te tako zauvijek ušle u povijest

Tko bi samo zaboravio onu malu legendarnu crnu haljinicu koju je Audrey Heprburn nosila u 'Doručku kod Tiffanyja' te koja je pokrenula cijeli novi trend koji traje i danas, ili pak divnu vjenčanicu Grace Kelly koja je čak, navodno, bila i inspiracija za još jednu nezaboravnu haljinu – vjenčanicu Kate Middleton.

I dok se pogreške na crvenom tepihu teško zaboravljaju i opraštaju, one divne kreacije besprijekornog dizajna ulaze u povijest i pamte se zauvijek. Kultne haljine poput nestašne bijele haljinice koju je Marilyn Monroe nosila u filmu 'The Seven Year Itch', raskošne vjenčanice princeze Diane ili pak divne crno-bijele haljine koje je Julia Roberts nosila na dodjeli Oscara ostat će zauvijek zapamćene.

Upravo zbog njihove popularnosti i jedinstvenosti te haljine su se našle i na Wikipediji, koja donosi sve što su ljubitelji mode oduvijek htjeli znati o tim nezaboravnim kreacijama – tko i kada ih je nosio, tko ih je dizajnirao, koliko su koštale i sve ostale važne sitnice. A tu su i one doista zanimljive haljine koje su potaknule brojne kontroverzne, poput izazovne Versaceove haljine koju je nosila Jennifer Lopez ili pak haljine u obliku labuda koju je jednom prilikom odjenula Bjork.