NITKO KAO ROBIN

Ovo je tajna trenutačno najpoželjnije kratke frizure

11.03.2015 u 15:50

  • +8

Stil Robin Wright u seriji 'Kuća od karata'

Izvor: tportal.hr / Autor: promo/Pickbox

Bionic
Reading

Zvijezda serije 'Kuća od karata', glumica Robin Wright koja je sjajno utjelovila bezobzirnu prvu damu Claire Underwood, dominira ekranom, a osim odlučnom glumom, osvaja i sjajnim odabirom garderobe u seriji i ženstvenom kratkom frizurom koju mnoge žele kopirati

Njezina šik asimetrična kratka kosa u trećoj sezoni 'Kuće od karata' definitivno upada u oči. 'Robinina frizura idealna je ravnoteža sofisticiranosti i pomaknutosti. Jasno odražava njezin karakter u seriji te njezine potrebe u stvarnom životu', kaže glumičin frizer Paul Norton.

Otkrio je i kako su za novi imidž Robin Wright uoči početka snimanja političke hit serije zaslužne drastične promjene boje kose zbog različitih filmskih projekata. To je nedavno potvrdila i sama glumica u razgovoru za Vanity Fair: 'Ošišala sama oštećenu kosu jer je bila potpuno uništena od korištenja previše izbjeljivača mijenjanja boja za potrebe različitih uloga. To je bilo ubojstvo iz milosrđa, ali se sjajno uklopilo u karakter lika koji igram.'

Frizura Claire Underwood zapravo je osobni stil Robin Wright, ali i idealan odabir za ulogu u hit seriji. 'Lik Claire Underwood pokazuje snagu kakvu obično povezujemo s muškimrodom, a zbog toga njezina kratka frizura treba imati dozu ženstvenostikoju smo postigli asimetričnom formom i dužim šiškama', rekao je glumičin frizer.

Što se tiče forme frizure, Norton objašnjava da je za glumičin kratki undercut (djelomično obrijana frizura) zaslužan način šišanja koji omogućuje da gornji slojevi uvijek lijepo padaju preko obrijanih dijelova glave. 'Neiskusno oko to neće primijetiti, ali budući da je kosa sa strane zapravo skroz odrezana, gornji slojevi i šiške zbog toga ljepše i prirodnije padaju što je čini profinjenijom', otkriva Norton.

U trećoj sezoni lik Claire Underwood doživjet će još jednu promjenu, postat će brineta, a njezin frizer otkrio je prave razloge koji se kriju iza tog poteza.

'Ponekad moji klijenti moraju promijeniti boju kose zbog zakazanih projekata, a ponekad zaista nije moguće vratiti kosu u prvobitnu boju onoliko brzo koliko to klijent želi, pa mi je zaista drago kad se te promjene ovako sjajno uklope u scenarij, a usput smo izbjegli bespotrebno oštećenje kose', rekao je frizer.