LIJEPE I MLADE

Ovo je tajna čvrstih i prpošnih grudi

29.01.2014 u 10:43

Bionic
Reading

Želite da vam grudi što dulje izgledaju mlado i prpošno? Odbacite grudnjake, savjetuju znanstvenici!

Kelly Brook, Kim Kardashian, Miranda Kerr, Gwyneth Paltrow, to su samo neke od žena za koje smo primijetili da u posljednje vrijeme ne nose grudnjak. Mnogi su se začudili jer opće je poznato da su grudnjaci korisni te da osim što podižu grudi, dulje ih održavaju čvršćima i mladima te sprečavaju bol u leđima. No je li to stvarno istina?

Najnovije istraživanje pokazuje da baš i nije. Točnije, redovito nošenje grudnjaka može pridonijeti upravo spomenutim problemima! Kako su uočili francuski znanstvenici, nenošenje grudnjaka zapravo uzrokuje jačanje mišića grudi pa se one na neki način same dulje održavaju čvrstima.

'Mnoge žene kod kuće ne nose grudnjak iz razloga jer im je tako udobnije. No to je i zdravije. Osim toga, mišići grudi ostaju jači, a poboljšava se i kvaliteta kože grudi', pojasnio je profesor Rouillon sa Sveučilišta Besançon koji je i vodio istraživanje.

Svjesni da će se žene teško odreći grudnjaka, znanstvenici su ponudili nekoliko savjeta kakve je grudnjake dobro odabrati – moraju biti udobni, ništa ne smije pritiskati bilo koji dio tijela te mora biti prave veličine i napravljen od prirodnih materijala.