VIDITE LI IZA KAMUFLAŽE?

Ovo je nova Mercedes A-klasa

24.01.2012 u 10:12

Bionic
Reading

Na nadolazećoj izložbi u Ženevi Mercedes će nam pokazati novu generaciju A-klase, a dotad ljubitelji marke s logom trokrake zvijezde mogu uživati u linijama zamaskiranog prototipa

A-klasa dosad nije uspjela požnjet uspjeh koji je Mercedesova konkurencija napravila svojim kompaktnim modelima, ponajviše zato što su se Nijemci tvrdoglavo držali monovolumenske arhitekture karoserije.

U novoj generaciji A-klasa je dobila uobičajeni, kompaktni oblik automobila C-segmenta, no ostaje za vidjeti hoće li to biti dovoljno da se Mercedesov pulen obračuna s Audijem A3 i BMW-ovom serijom 1.

U videoisječku koji donosimo u nastavku možete pogledati prve scene prototipne A-klase u akciji. Njemački proizvođač umjesto standardnim psihodeličnim šarama zamaskirao je automobil kodovima QR te na taj način omogućio ljubiteljima marke koji raspolažu pametnim telefonima da prije od ostalih zavire u budućnost premium kompakta.

Klikom na link ovdje, dajemo vam priliku da pogledate kako je A-klasa izgledala u konceptnom obliku, a ovdje možete pogledati kako izgledaju njezine skice koje je Mercedes zaštitio kod europskog patentnog ureda.