Auto zona ZBOGOM KONZERVATIVNOSTI

Zar će ovako izgledati nova Mercedes A-klasa?

  • Autor: I. Ć.
  • 7.4.2011 11:28:22
  • 7.4.2011 9:49:05

Mercedes već godinama bez većeg uspjeha pokušava konkurirati u europskom segmentu luksuznih kompakata, a svojevremeno je, navodno, razmišljao i o ukidanju proizvodnje A i B-klase

Nasreću, čini se da će, umjesto gašenja, A-klasa dočekati temeljito preoblikovanje u novoj generaciji koju će, sigurni smo, odobriti većina ljubitelja marke iz Sindelfingena. Mercedes će nam tako u Šangaju pokazati konceptnu A-klasu koja s prethodnicom ne dijeli gotovo nikakve vizualne karakteristike.

Umjesto monovolumenske, kutijaste karoserije, tu je kompaktna, gotovo kupeolika građa, dok je konzervativan dizajn ustupio mjesto dinamičnom i agresivnom izričaju kakav smo dosad vidjeli na konceptnim modelima CLS Shooting Brake i F800. Naravno da većina atraktivnih vizualnih elemenata neće dočekati serijsku proizvodnju, no zadrži li Mercedes osnovni oblik i proporcije automobila, već će i to biti značajan korak naprijed.

Konceptna A-klasa građena je na novoj platformi koju u Mercedesu nazivaju MFA, a pogoni je dvolitreni turbobenzinac s direktnim ubrizgavanjem koji razvija 210 KS te prenosi snagu na prednje kotače sedmerostupanjskim automatikom s dvije spojke.

Osim trovratne varijante, nova A-klasa navodno bi trebala biti ponuđena u još tri karoserijske izvedbe, a prvi serijski modeli očekuju se na cesti već iduće godine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: