KONKURENTNO DIZAJNIRANA

Serijska Mercedes A-klasa procurila iz patentnog ureda

12.05.2011 u 10:42

Bionic
Reading

Svega nekoliko tjedana nakon što nam je Mercedes u Šangaju pokazao konceptni model, iz europskog patentnog ureda procurile su prve skice serijske A-klase

Upravo kako je bilo očekivano, Mercedes je, sudeći prema skicama, odbacio ili primirio agresivnije oblikovane elemente karoserije te novu A-klasu učinio komercijalno prihvatljivijom. Valja ipak priznati da je novi automobil, s vizualnog aspekta, svjetlosnim godinama ispred postojećeg modela čak i u izvedbi s petero vrata.

Mercedesova odluka da odbaci monovolumenski oblik u korist kompaktnog sigurno će pomoći novoj A-klasi da se bolje etablira protiv dinamično dizajnirane konkurencije iz Audija i BMW-a.

O novoj A-klasi poznato je tek da bi se trebala graditi na platformi MFA s prednjim pogonom te se koristiti linijom turbopunjenih benzinskih i dizelskih četverocilindričnih jedinica s direktnim ubrizgavanjem. Premijera serijskog modela navodno bi trebala biti upriličena već ove jeseni u Frankfurtu, dok se početak prodaje očekuje početkom 2012.