ŽIVOTNE LEKCIJE

Ovo je nešto što mora znati svaka žena

11.10.2013 u 08:52

Bionic
Reading

Neke životne lekcije iznimno su važne za život žene zato što donose sreću, mir i zadovoljstvo

Život žene je i sretan i tužan, i težak i jednostavan, i kompliciran i divan... To jako dobro zna svaka žena. A na tom životnom putu žene uče mnoge stvari. Neke od njih zapisala je spisateljica i kolumnistica Hannah Brencher.

1. Život može biti iznimno težak, ali je ipak lijep i veličanstven. Svima onima koji su ga znali živjeti, istinski je žao kada vide da ide kraju.

2. Novi ljudi i nove prilike neće prestati ulaziti u vaš život sve do samoga kraja. Samo trebate otvoriti oči i primijetiti te ljude i prilike i pustiti ih u svoj život.

3. Ako želite biti divni kao osobe, samo to trebate odlučiti. Sada! Odlučite da ste odsad pa sve do kraja života – divni!

4. Ma koliko vi željeli nositi tajice i uske topiće, to ipak nije za svakoga. Što se prije pomirite s time, živjet ćete mirnije i normalnije.

5. Životni ciljevi nisu vezani uz prvi siječnja. Postavljajte ih i ažurirajte tjedno, mjesečno ili kako god sami odaberete. Da, život nosi svoje, ali u redu je da se sami pokušate usmjeriti.

6. Pripazite da se hranite zdravo jer to je važno, ali tu i tamo počastite se nečim nezdravim u čemu uživate. Život je prekratak i nemojte si baš sve uskratiti.

7. Samopouzdanje je iznimno važno za ispunjen život. Ako ga nemate, potrudite se da ga steknete. Čak i ako se namučite oko toga, vjerujte – vrijedi.

8. Svaka žena zaslužuje prekrasnu ljubav. Zaslužuje da je muškarac voli, da je brižan, da je štiti, da joj pruža podršku, da je poštuje i cijeni… To zaslužuje svaka žena, čak i ona koja ne vjeruje da to zaslužuje.

9. Svaka žena mora naučiti da je divna točno takva kakva je.

10. Okružite se inspirativnim ljudima, a one plitke i zločeste ostavite iza sebe.

11. Nemojte biti one koje loše pričaju o drugima i koje vide samo ono grozno u ljudima. Razmislite, želite li biti takva osoba?!

12. Pronađite hobi. Radite u slobodno vrijeme nešto što vas jako veseli. To hrani dušu.

13. Nabavite lijepe bež štikle. One idu uz sve i dobro ih je imati.

14. Prihvatite da je rad na sebi cjeloživotni posao. Nećete se samo probuditi jednog dana i biti najbolja osoba na svijetu u svakom pogledu. Istina je da ćete biti svakoga dana sve bolji, ali ćete svakoga dana i raditi na tome.

15. Svijet se ne okreće oko vas. Što to prije shvatite, uštedjet ćete si mnogo boli.

16. Internet je sastavni dio našeg života. No često zaboravljamo da sve ono što stavljamo na blogove, društvene mreže, forume i ostalo, zauvijek ostaje u virtualnim bespućima. Lekcija – dobro razmislite o svemu prije nego što nešto stavite u virtualnu stvarnost.