URADI SAMA

Ovo je jedini savjet koji vam je potreban za šišanje šiški

29.05.2020 u 10:04

Bionic
Reading

Svi oni koji nose šiške znaju kako oko njih itekako ima posla, a trebaju i redovito šišanje. Ako se još niste uspjeli naručiti kod frizera, a šiške su već u kritičnoj fazi preko obrva, evo kako ćete ih sami uspješno skratiti u vlastitom aranžmanu

Šiške su apsolutni hit ove sezone, a ako nismo raspoloženi za npr. radikalne rezove, uvijek su dobrodošlo osvježenje imidžu.

Šarmantan su dodatak na licu i mnogi tvrde kako mogu skinuti i godine jer uspješno prikrivaju mrske bore na čelu.

Nije ni čudo da ih obožavaju mnoge poznate trendseterice poput Alexe Chung, Taylor Swift, Camile Cabello, Selene Gomez, Zooey Deschanel...

Genijalna je stvar što za svaki oblik lica i tip kose postoje idealne šiške, no jedno je sigurno - da bi dobro izgledale zahtijevaju i poprilično posla.

Stoga svakako nabavite suhi šampon budući da se šiške brže zaprljaju što je posve logično jer padaju na lice i češće ih moramo namještati. Osim toga, stilisti kažu kako je odlično rješenje i da se samo taj dio kose opere šamponom kako bi frizura izgledala svježije.

Dakako, kako bi dobro izgledale, šiške treba ošišati svakih 8 tjedana kako ne bi izgubile formu. No ako još niste posjetili frizera, evo kako da sami ošišati šiške.

Tajna je u dobro ošišanim slojevima i pripazite - bitno je ne zanijeti se previše sa škarama.

Londonska frizerka Phoebe Summers objasnila je kako to uspješno izvesti ako ste se odvažili za ovu DIY akciju.

Korak 1: Čistu kosu počešljajte kako je inače nosite. Odvojite šiške, a ostatak kose odvojite kopčama i zataknite iza ušiju.

Korak 2: Podijelite šiške na tri dijela: jedan u sredini u liniji s nosom i po dva s obje strane.

Korak 3: Počnite od sredine. Češljem povucite šiške i pomoću prstiju postavite vodič dužine gdje biste trebali odrezati šiške. Nakon što odredite duljinu, pažljivo ošišajte. I zapamtite, radije odrežite manje kose kako ne biste dobili prekratke šiške.

Korak 4: Nakon što je sredina ošišana, pustite da središnji dio padne i provjerite je li duljina dobra. Ako je to slučaj, prijeđite na desnu i lijevu stranu te odrezite.

Korak 5: Kako biste skinuli težinu sa šiški možete dodatno krajeve pažljivo 'obrezati' škarama.

Šiške dodatno stilizirajte s malo laka za kosu i vaša je nova cool frizura tu.