VRLO PRAKTIČNO

Ovo su frizure za koje vam treba svega nekoliko minuta, a odgodit će pranje kose barem na jedan dan

19.05.2020 u 12:59

Bionic
Reading

Pranje kose mnogim ženama zadaje velike muke, pogotovo ako još slijedi dugotrajno sušenje. Zato smo pronašli praktične frizure koje će vam pokloniti još jedan dan bez pranja. Osim toga, prečesto pranje kose samo ju još više masti, pa se ova opcija i ne čini tako lošom za vlasište

Prečesto pranje kose može isušiti vlasište jer se s njega ispire sebum, a čija uloga je čuvanje tjemena i kose od isušivanja. Neovisno o tipu kose i kože, postoje trikovi koji mogu odgoditi pranje, a da kosa i dalje djeluje svježe i čisto. Mi vam u nastavku donosimo nekoliko ideja zgodnih frizura koje će odgoditi pranje kose za barem jedan dan. Ono najbolje - za pripremu ovih frizura treba svega nekoliko minuta i svih ih mogu napraviti kod kuće.

1. Riblja kost

Za one s nešto duljom kosom, popularno nazvana riblja kost, koja je to ime dobila zbog svog izgled koji neodoljivo podsjeća na riblji kostur, pravo je rješenje. Ukoliko ovu frizuru teško možete napraviti sami, zamolite za pomoć nekog od ukućana. U pripremi će odlično poslužiti I tanki češljaj s metalnim nastavkom koji je inače koristi za izradu razdjeljka.

2. Punđa pomoću velike kopče

Velike kopče koje smo prije 20-tak godina viđale na našim majkama i bakama ponovno su se vratile u modu. Popularnije su no ikad i zato iskoristite to u svoju prednost. Ukoliko je kosa već spremna za pranje, ali ste jednostavno prelijeni, odlična ideja bit će i zgodna niska punđica uz kopču koja će sve vlasi čvrsto držati. Kombinacija je neograničeno mnogo, poigrajte se sa svojom kosom i pronađite varijantu koja vam najviše odgovara.

3. Niski rep uz ukrasne kopče

Frizura koja je jednako privlačna djevojkama s vrlo kratkom bob frizurom, ali i onima nešto dulje kose. Govorimo o niskom, zalizanom repu. Prednost je što ionako zahtjeva fiksiranje, a lak će dodatno prekriti vašu masno tjeme. Ukoliko želite možete se ukrasiti trendi kopčama na prednjem ii stražnjem dijelu kose, baš kako to čine vodeće trendseterice.

4. Niske kikice/ kečke

Frizurica koju uglavnom možemo vidjeti na malenim djevojčicama, od nedavno je u trendu i u svijetu odraslih. Razigrane kečke u obliku rolica, ravne ili valovite.. izbor je na vama. Izrada ove frizure oduzet će svega par minuta.

5. Visoki konjski rep

Jedan od najpopularnijih izbora u danima kada nam je kosa masna, kod mnogih je visoki konjski rep. Zalizano tjeme i nešto raskošniji donji dio koji pada nikada nisu i neće izaći iz mode. Osim toga nema onoga koji ne zna napraviti konjski rep. Postoji i nešto ‘kompliciranija’ varijanta, a natapiranim tjemenom, koji je ipak za nešto vještije.

6. Rajf u kosi

Vaše masnije tjeme koje još uvijek odgađate oprati na neko će vrijeme prikriti i modni dodatak u obliku rajfa. Osim toga rajf je trenutno jedan od poželjnijih modnih dodataka na sceni.

7. Polovica kose u repu, polovica opuštena

Ova frizura često se znala raditi u slučaju produljenog repa, kada bi djevojke željele vizualno zbuniti mnoge svojom duljinom. Gornji dio kose potrebno je skupiti u gumicu u rep koji će padati na ostatak prema otraga ili u stranu.

8. Blagi valovi

Nekoliko pokreta debljim figarom također bi moglo spasiti stvar u situaciji kada ste lijeni oprati svoju kosu. Napravite vrlo jednostavno takozvanu prelomljenu frizuru. Sa svake strane razdjeljka uzmite velike pramenove i jednom ih omotajte oko ugrijanog uvijača za kosu.

9. Gel u kosi

Gel odavno nije preparat namijenjen samo za muške frizure. Mnoge ga žene koriste kada žele napraviti seksi frizuru zalizanu prema otraga. Upravo takva frizura mogla bi unijeti promjenu u vašu rutinu, a i prikriti masne vlasi. Riječ je o takozvanoj 'mokroj frizuri'.