Planetarna kretanja U srpnjU

Ovnovi, Rakovi, Vage i Jarci trebali bi izbjegavati nagle i ishitrene odluke, a krajem srpnja Lavovi, Strijelci, Vage i Blizanci imat će mnogo razloga za zadovoljstvo

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 05.07.2020 07:56
  • Objavljeno 05.07.2020 u 07:56
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Andrea Danti / Alamy / Alamy / Profimedia

Većina planeta u srpnju će boraviti u istom znaku - Merkur u Raku, Venera u Blizancima, Mars u Ovnu, Jupiter i Pluton u Jarcu, a Neptun u Ribama. Ova rijetka konfiguracija najavljuje da će se dramatične tendencije iz lipnja nastaviti

Početkom mjeseca retrogradni Saturn vratit će se u Jarca, nakon što se nekoliko mjeseci kretao Vodenjakom. Ova promjena znaka naglašava važnost samodiscipline i odricanja. Istaknuta je potreba za organizacijom i predanosti, a posebno na poslu. Saturn vas uči da bez napornog rada i truda neće biti ni rezultata.

U nedjelju, 5. srpnja pun Mjesec u Jarcu i lunarna pomrčina na 15 stupnjeva Jarca upozoravaju na stalno prisustvo stresnih podražaja i napetosti. Osobit oprez savjetujemo Ovnovima, Rakovima, Vagama i Jarcima koji bi trebali izbjegavati nagle i ishitrene odluke. Nemojte zbog detalja zanemariti široku sliku.

U srijedu, 8. srpnja kvadrat Merkura u Raku i Marsa u Jarcu pojačava tenzije u međuljudskim odnosima. Govorit ćete stvari koje iskreno ne mislite i donositi odluke na temelju trenutnih osjećaja i raspoloženja. Ovo nije povoljno vrijeme za sklapanje novih poslovnih ugovora.

U nedjelju, 12. srpnja Merkur se počinje kretati direktno kroz znak Raka, nakon što je od 18. lipnja bio retrogradan. Ovo ukazuje na početak sretnijeg i povoljnijeg poslovnog razdoblja u kojem će kašnjenja, zastoji i nesporazumi iz proteklog razdoblja postati sve rjeđi i blaži.

U ponedjeljak, 20. srpnja mladi Mjesec u Raku, kao dio konjunkcije Mjeseca i Sunca na 28 stupnjeva Raka, povoljan je za nove početke, bilo ljubavne, ili profesionalne. Oko tog datuma moguće je rađanje novih intimnih veza, kao i plodnih poslovnih suradnji.

U srijedu, 22. srpnja počinje vladavina Lava, što će donijeti povoljne okolnosti Ovnovima, Lavovima i Strijelcima, a i Vage i Blizanci imat će mnogo razloga za zadovoljstvo. Naglašena će biti želja za provodom i zabavom, ali i za uživanjem u finoj hrani i piću.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!