MAJSTOR PROMAŠENOG POMAGANJA

Horoskopski Rak je najskloniji manipuliranju, ali to radi zbog svoje duboke osjećajnosti

21.06.2020 u 07:35

Bionic
Reading

Manipulativnost slovi kao toksična osobina. Društvo u pravilu ne vole manipulatore, no problem je u tome što ih je teško prepoznati prije nego što naprave štetu, a katkad i poslije. Višegodišnjim promatranjem zodijaka zaključili smo da je Rak najtalentiraniji za umijeće manipulacije, ali i da tome pribjegava silom prilika

Rak je prisiljen manipulirati zbog svoje duboke osjećajnosti. Previše je ranjiv da bi pustio da se stvari odvijaju mimo njegove kontrole. Ako nekog voli, poduzet će sve da ga navede na uzvraćanje ljubavi, makar to bilo štetno za dotičnog. Ako nekog mrzi ili ga se boji, vući će konce da mu naudi ili ga zadrži podalje od sebe.

Potreba za pružanjem zaštite voljenima jedan je od vodećih Rakovih motiva za manipuliranje. Povremeno će tu vještinu primijeniti direktno na voljene, primjerice da ih odgovori od postupaka koji bi im po njegovom mišljenju škodili, a povremeno na one koje vidi kao njihove neprijatelje.

Majstor promašenog pomaganja

Rak je toliko subjektivan da su njegove mjere zaštite voljenih često promašene. Tipični su slučajevi unošenje razdora između svog djeteta i njegovog partnera ili prijatelja s kojim se dobro slaže, navođenje bližnjih na odustajanje od željenog studija, radnog mjesta, selidbe ili ljetovanja.

Njegova omiljena taktika uključuje šutnju, durenje, suze i nedovršene rečenice, čime navodi žrtve da se zabrinuto pitaju što mu je i kako ga utješiti ili usrećiti. Kad je Rak obuzet negativnim emocijama pate i oni oko njega. Da bi to izbjegli, najlakše im je preskočiti mozganje o uzrocima koji su ga doveli u to stanje i što prije udovoljiti njegovim željama.

  • +2
Sara Sampaio je rođena u znaku Raka, 21. srpnja 1991. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia