POZOR!

Ovih modnih grešaka niste ni svjesni

10.04.2013 u 15:44

Bionic
Reading

I dok su neke modne greške uočljive gotovo svima i vrlo ih lako možemo izbjeći, poput jakog make-upa danju ili plitkih hlača u kombinaciji s tangama koje otkrivaju pozadinu, nekih modnih propusta nismo ni svjesni i stalno ih ponavljamo

Mi vam otkrivamo koje greške čak i nesvjesno radite.

Izbjegavate sve što zahtijeva kemijsko čišćenje
Svi su vjerojatno barem jednom doživjeli da su prilikom pranja uništili neki komad odjeće. Stoga nije ni čudno da prilikom kupnje u širokom luku zaobilaze odjeću koja zahtijeva kemijsko čišćenje. No Lindsey Boyd, osnivačica TheLaundress.com, koja je diplomirala na Sveučilištu za tekstilnu znanost, tvrdi da se čak 90 posto odjeće na kojoj piše 'kemijsko čišćenje' (dry cleaning) može ustvari prati ručno. Pogotovo prirodni materijali. Tako recimo suknja koja je sačinjena od recimo 90 posto kašmira i 10 posto svile perite prema uputama za kašmir.

Kupujete u večernjim satima
Autorica priručnika 'The Weekend Makeover: Get a Brand New Life by Monday Morning' Dana Ravich savjetuje kako je najbolje da kupnju odjeće, posebno kupaćih kostima obavljate u jutarnjim satima. 'Ne trebate se tijekom dana izgladnjivati, a ujutro se ionako osjećate najtanje', kaže Dana. Osim toga imat ćete puno više energije, a i izbjeći popodnevnu nervozu u gužve. Bilo bi dobro i raspitati se kada u dućane stiže nova roba i doći tih dana jer ćete imati veći izbor brojeva i boja.

Tražite uvijek isti broj cipela
Menadžer u trgovini cipela Schuler Shop Jim Dament kaže kako je uočio da se ženska stopala mijenjaju ne samo u trudnoći, već i s godinama. Stoga bi s vremena na vrijeme trebalo izmjeriti stopalo i prihvatiti da vam možda trebaju broj veće cipele.


Zaboravljate ograničenja krojenja i šivanja
Ne može se baš svaki model prilagoditi vama. Kada nam nešto ne odgovara, mnogi imaju potrebu to zgužvati i baciti, a drugi pak prepravcima pokušati prilagoditi svom obliku tijela. Prihvatite da neke stvari jednostavno ne možete nositi i zaboravite na krojačke intervencije. Odjeću koja vam ne pristaje radije darujte nego da je na silu pokušavate prilagoditi.

Izbjegavate probati neke nove modele traperica

Kupnja hlača, posebno traperica mnogim je ženama prava noćna mora. Većina nas, kako bi izbjegla potencijalni modni živčani slom igra na sigurno i uvijek kupuje isti kroj hlača. No probajte traperice i niskog, ali i malo povišenog struka. Mogli biste se iznenaditi kako vam dobro pristaju modeli koje ste godinama zaobilazili.