JESTE LI USPJELI?

Ovih loših šoping navika trebate se riješiti do tridesete

22.09.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Kome se nije dogodilo da nešto kupi, iz čistog zadovoljstva, svjesni toga da je to iznad granica kućnog budžeta? No, budući da bismo s godinama trebali biti ozbiljniji i mudriji, neka pravila kupovine ipak na koncu usvojimo

Neke loše navike vezane uz kupovinu stoga do svoje tridesete svakako trebate odbaciti.

Premašivanje budžeta
Iako ćete si možda prilikom kupnje nove torbe, koja vam trenutno uopće nije neophodna, obećati da ćete do kraja mjeseca izbjegavati kave po lokalnim kafićima i smanjiti sve ekstra troškove, ne zavaravajte se. Sve ste to prošli sigurno nekoliko puta. Umjesto impulzivne kupnje koja će vam srušiti budžet, kupujte u outletima, na sniženjima, budite strpljivi i čekajte pravu priliku pa ćete na kraju platiti i puno manju cijenu.

Ograničiti se samo na kupovanje u brandovima koji brzinom svjetsloti izbacuju nove kolekcije
Ulični brandovi, poput Topshopa, Zare, H&M-a, imaju odlične trendi stvari, no iz mjeseca u mjesec izbacuju nove kolekcije i nađete se u situaciji da stalno kupujete novu garderobu. Umjesto toga, bolje je uložiti u kvalitetne komade odjeće koji će trajati nekoliko sezona, a koje ćete potom kombinirati i osvježiti s pokojim trendi detaljem iz brendova ulične mode.

350774,349930,347781,337935
Kupovanje odjeće koja izgleda previše mladenački

Umjesto odjeće koja je previše mladenački otkačena, radije investirajte u neke sofisticirane komade koji odgovaraju vašim godinama.

Kupovanje novog outfita za svaki event

Ako vam je svaki novi događaj izgovor za šoping, mogli biste uskoro bankrotirati, a istovremeno imati pun ormar nenošene odjeće. Umjesto kupovine, ponekad odjeću posudite od prijateljica.

Kupovanje s namjerom da ćete vratiti

Ako kupujete neki komad za koji niste 100 posto sigurni da vam se sviđa i računate na mogući povrat ili zamjenu robe, nemojte žuriti s plaćanjem. Radije prespavajte i ako nastavite misliti na taj komad odjeće, uvijek se stignete vratiti po njega.

Kupovanje odjeće koja vam po veličini ne odgovara

Nemojte nikada kupovati hlače koje su vam preuske i misliti kako će vas upravo one motivirati da smršavite. Umjesto toga budite sigurni da kupujete odjeću koja savršeno pristaje vašem tijelu.

Kupovanje odjeće za koju znate da je nećete imati gdje odjenuti

Moramo vas razočarati, ali ta glamurozna haljina možda će još dugo čekati u vašem ormaru priliku koja možda nikada neće ni doći. Radije kupite komad odjeće za koji točno znate gdje i kada ćete ga odjenuti.