DAN D

Ovi dizajnerski komadi su pravi ulov

27.06.2013 u 15:47

  • +22

IT komadi za dom na Danu D

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Bionic
Reading

Kad se kreativci iz područja dizajna okupe na jednom mjestu dobijete vrhunski dizajnersku manifestaciju koja nudi inovativna i zanimljiva rješenja na području, mode, produkt dizajna, vizualnih komunikacija. A upravo je to kroz više od 300 dizajnerskih radova i koncepata ponuđeno na četvrtom izdanju međunarodnog festivala dizajna Dan D u Zagrebu koji je traje do 16. lipnja

Na lokaciji bivše industrijske zone TŽV Gredelja u impozantnom starom zdanju, šećući po štandovima umjetnika naići ćete na zanimljiva rješenja za uređenje interijera. Od klupica koje mogu postati ljuljačke, preko tzv tuft namještaja, zanimljive konstrukcije obložene tepihom nalik na kauč, do originalnih detalja za opremanje doma, jastučnica s natpisima, pregača sa šaljivim porukama, zanimljivih rasvjetnih instalacija.

Oduševit će vas prototip dječje ljuljačke stolčića koju potpisuje grupa VILe. Multifunkcionalni namještaj za djecu inspiriran tradicijom jednostavnih je linija, a u prodaji bi se trebao naći za dva tjedna. U izložbenom djelu 'Take me home', projekta koji okuplja hrvatske industrijske dizajnere možete naći simpatične lampe u jarkim bojama od kartona bojane eko bojama, ali i nakit, torbe, šalice, uglavnom proizvode manjih dimenzija namijenjenih turistima. Tako možete kupiti recimo torbu sa simpatičnim natpisom 'Far from Russia close to Italy'.

Na štandu 'Puca' pak možete se odlučiti na zanimljive ukrasne detalje poput jastučnica s natpisima, pregačama sa zanimljivim porukama, koje će unijeti vedrinu i maštovitost u svaki dom.


Za one pak koji opremaju dom tvrtka Artisan pod sloganom Love Wood nudi namještaj vrhunskog jednostavnog dizajna i elegancije koja ostavlja bez daha. Taktilni namještaj koji vas osvaja ne samo izgledom nego i glatkoćom dodira. Naime, obrađuje se na prirodan način, voskom, biljnim uljima i sapunom, a cijene su prilagođene kvaliteti. Tako recimo stolovi stoje oko 15 000 kuna, stolica oko 3000 kuna.

Hungry designers pak projekt je iza kojeg se kriju kustosice Ivana Borovnjak i Roberta Bratović, a platforma im je design turizam s idejom da se dizajneri povežu s turizmom da naprave male edicije proizvoda te ponude novo kreativno mišljenje turizma. U njihovom izložbenom prostoru pronaći ćete tako originalni funkcionalan suvenir valjak za mlince koji u sebi sadrži brašno ali i označenu dozu koliko vam treba vode. Tu je i set pokretno ognjište koje možete ponijeti bilo gdje i skuhati bilo što. Osim toga njihove dizajnerice ponudile su i zanimljivu aplikaciju za iPhone. Radi se o gastro testu namijenjenom turistima, koji će prema odgovorima dobiti kojem profilu po preferenciji hrane pripadaju, pa će tako biti Slavonci, Ličani, Dalmatinci …

Što još zanimljivo možete vidjeti na međunarodnom sajmu dizajna pogledajte u fotogaleriji.