OBILJEŽILI 2022.

Ove slavne face imale su najveći modni utjecaj u godini na zalasku

06.12.2022 u 06:30

Bionic
Reading

Osim trendova i komada koji su najviše obilježili 2022. godinu, modna tražilica Lyst u svom velikom izvještaju otkrila je koje su osobe imale najveći modni utjecaj u njoj

Američka it djevojka i jedna od najtraženijih modela današnjice, Bella Hadid, ponijela je titulu osobe s najvećim modnim utjecajem u aktualnoj godini.

  • +10
Bella Hadid Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tu laskavu titulu osigurala je stajlinzima u znaku komada koji su na Lystu potaknuli porast od 1900 posto u pretragama za njima. Kao najveća ljubiteljica i predvodnica trendova u duhu Y2K estetike, inspirirala je novi val modnih entuzijasta. U posljednjih 12 mjeseci uspjela je utjecati na pojačanu potražnju za korzetima (+ 70%) i kargo hlačama (+56%), a minijaturnu verziju čizama Ugg učinila je viralnim hitom na TikToku nakon što ih je ovoga rujna nosila u New Yorku. U 24 sata pretraživanje uggsica nakon što je u njima snimljena Bella Hadid skočilo je za 152 posto, što dovoljno govori o njezinom modnom utjecaju.

Titulu slavnog para s najvećim modnim utjecajem ove godine ponijeli su reality zvijezda Kourtney Kardashian i njezin suprug, bubnjar Travis Barker. Poznati par oduševio je ljubitelje mode svojim zavodljivim punk izdanjima, a šlag na torti bilo je njihovo raskošno vjenčanje u vili talijanskog dvojca Dolce & Gabbana.

Njihovo vjenčanje na TikToku generiralo je osam milijuna pregleda pod hashtagom #kourtneykardashianwedding, a pretraga za komadima s potpisom talijanskog dvojca porasla je za 114 posto u danima nakon ceremonije.

  • +12
Vjenčanje Kourtney Kardashian i Travisa Barkera Izvor: Profimedia / Autor: Enrico Di Virgilio / VERONESI / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Osim Kourtney, još jedna članica klana Kardashian pronašla se u godišnjem izvještaju modne tražilice Lyst. Riječ je, naravno, o Kim Kardashian, a koja je imala red carpet trenutak godine zahvaljujući posudbi kultne haljine Marilyn Monroe za ovogodišnje izdanje Met Gale.

U dva tjedna nakon glamuroznog bala u New Yorku pretraga za komadima s potpisom Boba Mackieja, kreatora haljine najpoznatije holivudske plavuše, porasla je za 456 posto.

  • +5
Kim Kardashian Izvor: Profimedia / Autor: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

I dok je Kim imala trenutak godine na crvenom tepihu, na malim ekranima imala ga je glumica Elizabeth Debicki u ulozi princeze Diane. U petoj sezoni Netflixove hit serije ‘Kruna’ Debicki nosi repliku ‘osvetničke’ haljine Lady Di, a koja je ušla u modnu povijest i ove godine na Lystu rezultirala velikim zanimanjem za sličnim modelima.

  • +15
Kruna, 5. sezona Izvor: Profimedia / Autor: Netflix / Ferrari / Profimedia

Kada su svjetlo dana ugledale fotografije sa seta serije na kojima Debicki nosi ovu kultnu haljinu, pretraga za crnim haljinama spuštenih ramena na Lystu porasla je za 58 posto, a potražnja za haljinama srcolikog dekoltea porasla je za 103 posto.

Zvijezda serije ‘Euforija’, glumica Sydney Sweeney, ove godine prema Lystu zaradila je titulu modne zvijezde u usponu. Snimljenim modnim kampanjama za Miu Miu i brend Tory Burch, uz dvije nominacije za Emmy i pripreme za uskakanje u ulogu Barbarelle i Marvelove Madame Web, mlada glumica ima uzbudljivu godinu iza sebe, a zahvaljujući svojim izdanjima zaradila je titulu nove modne muze.

  • +12
Sydney Sweeney Izvor: Profimedia / Autor: Image Press Agency/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia