čarape u prvom planu

Komad koji svi imamo u ormaru ove sezone uvjerljivo dominira stajlinzima

15.11.2022 u 07:56

Bionic
Reading

Bilo da je riječ o loafericama, klompama ili kaubojskim čizmama, nova jesenska sezona ne oskudijeva trendovima u svijetu obuće, a pritom se najuzbudljivijim pokazao onaj koji svi imamo u ormaru

Riječ je o čarapama ili dokoljenkama koje s različitim siluetama obuće predstavljaju veliki sezonski trend, zauzvrat im dajući novi izgled u tren oka.

Iako su donedavno predstavljale sporedni detalj u stajlinzima, koji se nerijetko trudio sakriti, čarape i dokoljenke ove sezone u središtu su pozornosti, a da će u narednim mjesecima imati puno važniju ulogu u stajlinzima, svojim kolekcijama dali su naslutiti renomirani brendovi kao što su Coperni, Miu Miu i skandinavski Acne Studios.

Glavna prednost ovog trenda nesumnjivo je toplina koju osigurava značajnim padom temperatura, a s druge strane obuću otvorenog tipa čini prikladnim odabirom u hladnoj sezoni.

U svijetu slavnih jednom od najvećih pobornica ovog trenda pokazala se američka it djevojka Bella Hadid, spajajući čarape ili dokoljenke s različitim siluetama obuće.

Poput većine ljubiteljica mode, ni sama nije odoljela nekoć omraženoj kombinaciji bijelih sportskih čarapa i mokasinki.