vrući trend

Ove sezone nose se samo ravne cipele, a ovi omraženi modeli bit će hit

26.05.2024 u 17:03

Bionic
Reading

Tjedni mode servirali su nam popriličan broj trendova, a jedan od njih posebno privlači pažnju i jasno daje do znanja da se udobnost cijeni više no ikada. Nagnao je trendseterice da odbace tenisice i balerinke i posegnu za - klompama

Kada je trebalo identificirati nadolazeće trendove cipela na Tjednu mode u Kopenhagenu, u prošlosti su sve oči uvijek bile uprte u modnu pistu brenda Ganni.

Nije ni čudo, uostalom, dizajni Ditte i Nicolaja Reffstrupa već su pokrenuli jedan ili dva modna hypea - sjetimo se samo viralnih kaubojskih čizama s potpisom tog skandi brenda ili neonsko žutih tenisica iz prošle suradnje s New Balanceom.

U 2024. Ganni je odlučio da se neće pojavljivati ​​na revijama jesen/zima, ali će kao članica CPHFW NewTalent programa pruža savjete i financijsku podršku mladim dizajnerima u usponu. Povezano s time, brend je osmislio izložbu 'Future Talent Fabrics' za ovogodišnji Tjedan mode u Kopenhagenu, gdje su prikazani dizajni novopridošlica, kao i inovacije u tkaninama i materijalima.

Klompe će ostati popularna obuća i 2024.

Udobnost ostaje visoko na listi trendova ove godine, a jedan se trend posebno istaknuo. Riječ je o elegantnim klompama. Čini se da su se ove udobne cipele već tijekom nekoliko prošlih godina etablirale kao veliki trend po pitanju obuće. A to se neće promijeniti ni 2024. Ipak, vrlo vjerojatno već dugo niste vidjeli tako elegantne klompe kao one kakve su bile prikazane na Tjednu mode u Kopenhagenu 2024.

Na reviji Aerona, brenda iz Budimpešte koji je osnovala Eszter Áron, i na reviji Lovechild 1979, danskoj marki iza koje stiji Anne-Dorthe Larsen, modeli su prošetali pistom u minimalističkim klompama u suptilnim bojama poput crne i tamnocrvene. Dok je klasična okrugla silueta klompi kod Aerona bila opuštenija i ukrašena elegantnim kopčama, kod Lovechilda 1979. bilo je suptilnih detalja poput resica. Dodatnu dozu elegancije ovom trendu cipela dala je činjenica da potplat klompi kod modela Lovechild 1979. nije kontrastne boje ili materijala, već se ulijevao u cipelu.

I kod Aerona i kod Lovechilda 1979. klompe su kombinirane s lepršavim hlačama opuštenijeg kroja, midi suknjama i haljinama, kao i sakoima i kaputima elegantnog kroja. Klompe su predstavljale odličan kontrast ponekad gotovo poslovnom izgledu.

Uz to, čarape su neophodne za stajling klompi u 2024. Dizajneri na Tjednu mode u Kopenhagenu oslanjaju se na poluprozirne čarape (također s čipkom kao kod Aerona) ili dvoslojne čarape u kontrastnim bojama.

sve osim nogometa

Učitavanje...