udobne i chic

Nijedne cipele ne uspijevaju zasjeniti mokasinke, a sad je posebno popularan ovaj model

26.01.2024 u 05:55

Bionic
Reading

Ovu godinu obilježit će mokasinke. Od ulaštenih modela do robusnih verzija – ovo će nesumnjivo biti sezona cipela koje ujedinjuju udobnost i stil. Međutim u šarolikosti modela jedna verzija ovih cipela bit će posebno popularna

Još prije nekoliko sezona mokasinke su došle na modnu scenu, osvojile je i zauzele mjesto koje će im biti teško preoteti. Iako je ponuda modela velika i idu uz svaki stil, s novom godinom u fokus dolaze klasične i cool 'mokasine za vožnju'. Riječ je o modelu nastalom iz želje da pri ruci imamo udobne, elegantne i praktične cipele tijekom vožnje, jer one svečane nisu bile idealne za taj zadatak.

Trend ovih cipela pažnju je privukao još u listopadu, tijekom predstavljanja kolekcije brenda Miu Miu za proljeće 2024., kada su modeli krenuli niz modnu pistu u elegantnim parovima kožnih mokasinki koje podsjećaju na tradicionalne cipele za čamce.

Nakon toga su nešto mekši i manje strukturirani stilovi pronašli svoje mjesto kod drugih vrlo omiljenih brendova, poput The Rowa, Proenza Schoulera, Khaitea i Tod’sa.

I dok varijante u klasičnoj crnoj boji, poput modela brendova Coach, Dear Frances i Aquatalia, uvijek dobro prolaze, one jarkobijele u ponudi Prade, Massimo Duttija i Ballyja prikladne su za dugo očekivani dolazak proljeća. Uz to, bijeli modeli idealni su za dovođenje zimskih kombinacija do monokromatskog savršenstva.

A tu su i raskošni čokoladnosmeđi stilovi koji variraju u teksturama – dovoljno je baciti pogled na modele od antilopa koje potpisuju Tod’s i M.Gemi, ali i na luksuzne kožne mokasinke The Rowa i Minnetonke. Za malo moderniju interpretaciju tu su mokasinke A. Emeryja i Proenza Schoulera, koje podsjećaju na balerinke, savršene za lako, ali elegantno odijevanje.