broje zadnje dane

Ove hit komade trenutno obožavamo nositi, ali već iduće sezone bit će - 'out'!

26.08.2023 u 20:11

Bionic
Reading

Modni eksperti predviđaju koji će aktualni trendovi uskoro biti 'out' te koji će ih zamijeniti i preuzeti vrh ljestvice popularnosti

Iako je godina daleko od kraja, 2023. označit će završetak nekolicine trenutno vrlo aktualnih trendova. Stručnjaci su detektirali koji komadi broje posljednje mjesece popularnosti, a koji će ih uspješno zamijeniti i preuzeti status najpoželjnijih.

Out: Mini suknje

In: Maksi suknje

I dok svakodnevno otkrivamo čari maksi haljina koje nas osvajaju lepršavim krojem i raznim očaravajućim dizajnima, u svijetu suknji i dalje prevladavaju mini modeli. Ne zadugo!

Modni eksperti ističu da će se trend dugačkog kroja uskoro odraziti i na suknje te ćemo ih uskoro moći nabaviti gotovo isključivo u maksi kroju.

Out: Ultraširoke hlače

In: Uske traperice

Trendu širokih hlača svjedočit ćemo još nekoliko mjeseci, a onda možemo očekivati suvereni povratak skinny kroja. Na to upućuju modne kolekcije vodećih brendova - tako je Prada pokazala da se u narednim sezonama planira orijentirati gotovo isključivo na uske traperice.

Out: Barbie roza

In: Magenta

I dok smo od kraja prošle godine svjedočili nevjerojatnom rastu popularnosti ružičaste boje, prema svemu sudeći - druga nijansa spremna ju je u potpunosti zamijeniti.

Naime, kako je film 'Barbie' doživio vrhunac te će narednih mjeseci sve manje biti u fokusu javnosti i svijeta mode, tako će se smanjiti iznimna popularnost stila barbiecore.

Nijansu roza boje u stilu Barbie zamijenit će magenta - a ona je bliža ljubičastoj te odiše elegantnijom i 'ozbiljnijom' vibrom, napominju eksperti.

  • +23
Haljine u stilu barbiecore Izvor: Ostale fotografije / Autor: Auto

Out: Slip haljine

In: Pletene haljine

Slip haljine bile su apsolutni hit 2022. godine, no već ove sezone bilježe znatni pad popularnosti. Istovremeno, pletene haljine tek su zakoračile na modnu scenu te su zbog udobnog i prozračnog materijala stekle puno obožavateljica, a njihov broj samo će nastaviti rasti.

Zara: Pletene haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo