JEDNOSTAVNE I LIJEPE

Ove frizure savršene su za ljeto bez obzira imate li 20 ili 50

03.06.2023 u 12:11

Bionic
Reading

Dobro odabrana frizura na njegovanoj i blistavoj kosi ključna je za besprijekoran izgled bez obzira koliko godina imate, a ukoliko i vi uoči ljeta razmišljate o promjeni looka, donosimo nekoliko sjajnih ideja

Uoči ljeta mnogi se zažele promjene, ali prije nego se odlučite sjesti u frizerski stolac, u obzir uzmite i nekoliko stvari, poput npr. načina na koji održavate frizuru, jer doista nije praktično tražiti savršeno ravan i pomno isfeniran bob ako niste spremni utrošiti nešto vremena na stiliziranje kose.

Na svu sreću, ove godine prolaze brojni stilovi, od slojevito ošišanih, pomalo raščupanih frizura, dugih uvojaka, svih inačica boba, pa do neodoljivih varijanti pixieja.

Bitno je odabrati frizuru koja vam najbolje pristaje prema obliku licu te odgovara vašem stilu i, naravno, strukturi kose.

  • +2
Cate Blanchett godinama je vjerna duljem bobu Izvor: Profimedia / Autor: Shootpix/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Treba istaknuti i da frizure nemaju dob pa nekad uvriježena pravila da zrelije dame ne trebaju imati dugu kosu padaju u vodu, što najbolje dokazuju Helen Mirren i Andie MacDowell, ponosne na svoje sijede vlasi.

Ako ste u potrazi za inspiracijom, donosimo idealne frizure koje sjajno izgledaju i ako ste u 30-ima, 40-ima, 50-ima ili 60-ima i želite promjenu.

Ponekad ključ uspjeha leži i u izlasku iz zone udobnosti...

Evo nekoliko najpopularnijih trendova za ovu godinu:

Šiške

Šiške i dalje vode na ljestvici najpopularnijih stilova tijekom 2023. Dobar su saveznik za sve one koje ne žele previše riskirati, ali svom izgledu odluče dati drugačiji štih. Birajte između slatkih mikro ili zavjesa-šiški te onih koje pokrivaju obrve ili ih čak prelaze.

Bob

Njegovo veličanstvo bob nema jedinstven izgled, već bezbrojne varijacije kako u dužini, tako i u završetku (slojevito, ravno, asimetrično...). To je frizura koja se posljednjih godina najviše traži i nikad ne izlazi iz mode zbog svoje svestranosti i zato što pogoduje svima, bez obzira na oblik lica i vrstu kose. Duljina boba može se prilagoditi ukusu osobe koja ga nosi. Klasični ide do čeljusti, ali neodoljivi su i kratki i dugi bob (do ramena).

  • +2
Penelope Cruz ne odriče se svoje duge smeđe kose Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Slojevito ošišana duga kosa

Oni koji se ne žele oprostiti od duge kose ili joj se namjeravaju vratiti nakon godina kratke frizure mogu je nositi s dugim slojevima. Preporuka stručnjaka je napraviti nekoliko slojeva (ne više od tri) kako bi se stvorio efekt većeg volumena i prozračnosti bez promjene duljine. Ipak, oprez: ovaj stil ne preporučuje se za vrlo tanku kosu ili onu s jako malo volumena jer će izgledati još manje bujna.

Ove frizure nikad ne izlaze iz mode, a pristaju svima:

Šarmantni pixie

Michelle Williams se uvijek rado vraća ovoj frizuri, idealnoj za ljubiteljice kratke kose. Nosila ju je u svim varijantama, no ova s ​​najdužim prednjim dijelom najsvestranija je i najženstvenija od svih. Možete je, ovisno o raspoloženju, stilizirati na brojne načine: wet look, kratke šiške ili začešljane na stranu, pomno isfenirana kosa…

Bixie

Španjolska glumica Belén Cuesta ovoj je frizuri vjerna već godinama, a posebnost joj daju oblikovane šiške, kratki slojevi i volumen. Jedno je sigurno: svestranoj razbarušenosti bixieja teško je odoljeti. Na pola puta između kratke i srednje duge kose, bixie (odnosno križanac boba i pixieja) je ultimativni hit - nastao je u 90-ima, no sad dolazi s modernim, mekšim i lepršavijim načinom šišanja.

Kraći bob

Ako vam se klasični bob čini predug, zatražite kraću varijantu. S jakim antiage efektom, pomoći će vam da izgledate viši i vitkiji. Ova frizura nije toliko riskantna kao pixie ili bixie, ali u svakom pogledu je posebna. Osim toga, zahtijeva malo održavanja i na vrlo jednostavan način vratit ćete se, ako to poželite, duljoj kosi.

  • +4
Hailey Bieber odlično pristaje kraći bob Izvor: Profimedia / Autor: Raw Image LTD/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Asimetrični bob

Ovo je zasigurno jedan od chic izgleda za sve ljubiteljice boba jer vrlo lijepo pada zbog duljih prednjih pramenova. Stražnja strana je kraća od prednje, stvarajući vrlo moderan i laskav efekt za sve tipove lica. Ovisno o slojevima i razlici između prednjih i stražnjih pramenova, možemo ga učiniti više ili manje radikalnim.

Dugi bob

Cate Blanchett jedna je od najinspirativnijih diva Hollywooda ne samo zbog svog nevjerojatnog talenta, već i sofisticiranih frizura. Jako nam se sviđa ovaj cool look s midi duljinom ili dugim bobom jer nudi mnogo volumena zahvaljujući slojevima koji počinju od obraza i dodiruju rame.

Holivudski valovi

Ovaj look Maríje Pedraze jedan je od najlaskavijih koje je isprobala. Radi se o dugom ravnom bobu s vrlo mekim slojevima… Razdjeljak je prebačen na jednu stranu, kosa stilizirana u velike valove, a tu su i retro šiške.

Shaggy

Stoji li ikome moderni shaggy kao lijepoj Suki Waterhouse, glumici koja je sve oduševila u hit seriji 'Daisy Jones and The Six'? Riječ je o odvažnoj i upečatljivoj frizuri s rokerskom vibrom koja donosi puno više volumena u kombinaciji s cool stanjenim šiškama. Volumen je naglašen u gornjem dijelu i sa strane. Ova frizura ima neuredan završetak, vrlo je prirodna i jako zahvalna za vlasnice kovrčave i valovite kose.

Rachelica iz 2023.

Popularna rachelica bila je jedna od najomiljenijih u 90-ima, no Jennifer Aniston i dalje se drži ove prepoznatljive frizure, samo u suvremenijoj varijanti. Kosa je nešto dulja, a slojevi više nisu toliko uočljivi, već su puno mekše ošišani kako bi lijepo padali. Ovo je sjajna frizura za sve koji žele više volumena. Osim toga, pramenovi moraju biti puno suptilniji te postignuti tehnikama kao što su babylights i balayage - u konačnici, to je svevremenski look koji možete nositi u duljoj ili kraćoj varijanti.

Duga kosa sa šiškama

Radi se o neprolaznom stilu, a Penelope Cruz savršen je primjer toga kako skinuti godine ovom jednostavnom i efektnom frizurom. Nemojte se odreći svoje duge kose, već je samo osvježite šiškama u razini očiju, a možete je nositi podignutu ili raspuštenu, dok šiške - kad vam dosade - samo pustite da izrastu.

Prirodna duga kosa

Jedan od trendova 2023. bio je povratak što prirodnijim stilovima, poput duge kose kakvu smo imali kad smo bili adolescenti, čak i s izvornom bojom, svijetlosmeđom bez pramenova (ili barem ne jako izraženih). Duga kosa kakvu ju je nosila Amaia Salamanca najbolji je primjer takve mladenački svježe frizure.