SLASNA TJESTENINA

Ovaj ljetni ručak gotov je za 20 minuta - i nestat će s tanjura

22.07.2025 u 16:16

Bionic
Reading

Kad temperature porastu, tražimo lagane, ukusne i brzo gotove obroke - a ova tagliatelle s kozicama i tikvicama su upravo to

U samo 20 minuta na stolu ćete imati jelo prepuno osvježavajućih okusa limuna, češnjaka i čili papričica, a uz to je zdravo, bogato proteinima i s niskim udjelom kalorijama.

Ova tjestenina s kozicama je idealan izbor za ljetne dane kada želite nešto lagano, ali hranjivo. Osim toga, priprema je jednostavna i ne traži puno kuhanja. Savršeno za brz ručak ili laganu večeru na terasi.

Sastojci (za 2 osobe):

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 tikvice (oko 500 g), grubo naribane
  • 1 veliki češanj češnjaka, sitno nariban
  • 1 manja crvena čili papričica, sitno nasjeckana
  • 180 g tagliatella
  • 150 g sirovih očišćenih kozica
  • korica i sok 1 limuna
  • ½ male vezice peršina, sitno nasjeckan
  • sol i papar po želji

Priprema:

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte naribane tikvice. Pirjajte ih 4–5 minuta dok ne omekšaju i ne počnu ispuštati tekućinu. Zatim dodajte sitno naribani češnjak i nasjeckanu čili papričicu te kratko promiješajte.

Dok se tikvice pirjaju, stavite kuhati tagliatelle prema uputama na pakiranju. Prije nego što ih ocijedite, odvojite malo vode od kuhanja – poslužit će za povezivanje umaka.

U tavu s tikvicama dodajte kozice i pržite ih oko 2 minute, dok ne postanu ružičaste i termički obrađene.

Dodajte ocijeđene tagliatelle u tavu, ubacite naribanu limunovu koricu i iscijedite limunov sok. Umiješajte sitno nasjeckani peršin i po potrebi dolijte malo vode od kuhanja da sve lijepo povežete. Posolite i popaprite po ukusu.

Podijelite jelo na tanjure i poslužite dok je toplo. Uživajte u ovom laganom i osvježavajućem ljetnom ručku!