Kad temperature porastu, tražimo lagane, ukusne i brzo gotove obroke - a ova tagliatelle s kozicama i tikvicama su upravo to
U samo 20 minuta na stolu ćete imati jelo prepuno osvježavajućih okusa limuna, češnjaka i čili papričica, a uz to je zdravo, bogato proteinima i s niskim udjelom kalorijama.
Ova tjestenina s kozicama je idealan izbor za ljetne dane kada želite nešto lagano, ali hranjivo. Osim toga, priprema je jednostavna i ne traži puno kuhanja. Savršeno za brz ručak ili laganu večeru na terasi.
Sastojci (za 2 osobe):
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 tikvice (oko 500 g), grubo naribane
- 1 veliki češanj češnjaka, sitno nariban
- 1 manja crvena čili papričica, sitno nasjeckana
- 180 g tagliatella
- 150 g sirovih očišćenih kozica
- korica i sok 1 limuna
- ½ male vezice peršina, sitno nasjeckan
- sol i papar po želji
Priprema:
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte naribane tikvice. Pirjajte ih 4–5 minuta dok ne omekšaju i ne počnu ispuštati tekućinu. Zatim dodajte sitno naribani češnjak i nasjeckanu čili papričicu te kratko promiješajte.
Dok se tikvice pirjaju, stavite kuhati tagliatelle prema uputama na pakiranju. Prije nego što ih ocijedite, odvojite malo vode od kuhanja – poslužit će za povezivanje umaka.
U tavu s tikvicama dodajte kozice i pržite ih oko 2 minute, dok ne postanu ružičaste i termički obrađene.
Dodajte ocijeđene tagliatelle u tavu, ubacite naribanu limunovu koricu i iscijedite limunov sok. Umiješajte sitno nasjeckani peršin i po potrebi dolijte malo vode od kuhanja da sve lijepo povežete. Posolite i popaprite po ukusu.
Podijelite jelo na tanjure i poslužite dok je toplo. Uživajte u ovom laganom i osvježavajućem ljetnom ručku!