TEŠKO JOJ JE ODOLJETI
Ova slatka pletenica odlična je čak i za doručak, a vrlo je jednostavna za pripremu

Izvor: Profimedia / Autor: Daniel Vincek / Alamy / Alamy / Profimedia
-
lagano i fino
Slatki klasik za sive dane: Recept za mramorni kolač vratit će vas u djetinjstvo
-
BOLJE NE MOŽE
Ovako dobre čokoladne muffine još niste jeli, a gotovi su za tren oka
-
17
intervju
Karmela Vukov Colić: 'Teško me može istinski fascinirati neki moderan tanjur koji se zove fileki od grdobine na pjenici od brokule, ali zato apsolutno pokleknem pred dobrim ćušpajzom'
Sastojci
- 500 brašna
- 1 jaje
- 60 g pistacia
- 80 g maslaca
- 160 g šećera
- 2 žličice šećera
- 1,8 dl mlijeka
- 7 g suhog kvasca
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
1. U posudu dodajte brašno, suhi kvasac, jaje, šećer i rastopljeni maslac. Promiješajte rukom pa umijesite tijesto dodajući postepeno mlijeko.
2. Kad dobijete glatku smjesu, prebacite na radnu ploču, pobrašnite i još kratko mijesite dok ne formirate kuglu.
3. Tijesto prebacite natrag u posudu, nauljite ga, prekrijte prozirnom folijom pa pustite da se diže na toplom dva sata.
4. Tijesto razvaljajte u pravokutni oblik te ga premažite s malo maslaca.
5. Tijesto posipajte s malo šećera, cimeta i pistacija (krupno rezanih) te ga zarolajte po dužini.
6. Tako zarolano tijesto odrežite nožem po dužini pa ih isprepletite u pletenicu, a krajeve spojite u krug.
7. Prebacite pletenicu na lim prekriven papirom za pečenje i pustite da odstoji tako još sat vremena.
8. Pecite u pećnici na srednjoj rešetki 30 minuta na 180 stupnjeva. Prije posluživanja pletenicu posipajte šećerom u prahu.
U slast!

Slatka pletenica
Izvor: Profimedia / Autor: Daniel Vincek / Alamy / Alamy / Profimedia