LASKA SVIMA

Ova nijansa plave sve je traženija u frizerskim salonima, a jasno je i zašto

04.06.2023 u 19:23

Bionic
Reading

Neutralna nijansa koja laska svim tonovima kože, lanenoplava, svježa je i laka za održavanja, baš poput prirodne i omiljene ljetne tkanine po kojoj je dobila ime

Ljeto zove sunce da nas poljubi i posvijetli kosu, a u frizerskim salonima sve je veća potražnja za vrlo svijetlom nijansom plave, zlatnom, ali hladnom i osvijetljenom. Riječ je o ‘lanenoplavoj boji’, izuzetno nosivoj nijansi plave koja pristaje svim tonovima kože, od najsvjetlijih do najtamnijih, jer daruje izblijedjeli efekt Sunčevih zraka i hladni podton, kakav obično krasi lan, omiljenu tkaninu za nošenje tijekom paklenih vrućina.

Glavna značajka ove nijanse plave njezina je svestranost. Zahtijeva malo održavanja, a zauzvrat daruje luksuzan izgled s ljetnim štihom. Ova se boja savršeno slaže s popularnom estetikom tihog luksuza i drugim trendovima koji slave prirodne tkanine i neutralne pješčane nijanse, a koje podsjećaju na more.

Lanena nijansa plave obasjava lice, a pomiješana s prirodnom bojom kose ne stvara izrazit efekt pramenova, već zadivljuje svojom trodimenzionalnošću. Ova nijansa još je jedan trend koji dolazi iz kasnih 2000-ih, točnije 2010. godine, kada je medenoplava s trona skinula platinastoplavu boju.

Lanenoplava se razlikuje od hladnih nijanse plave poput platinaste i pepeljaste zahvaljujući neutralnoj bež paleti, bez tragova toplih tonova poput crvene, smeđe, bakrene ili zlatne. Osobito pogodna za one s ružičastim ili neutralnim podtonom, približava se dječjoj plavoj, darujući vedar i mladenački izgled.

Ova nijansa plave savršena je i za one dame koji žele prekriti sijede, jer se savršeno stapa sa srebrom u kosi.

Postizanje trodimenzionalnosti je ključno različitim tehnikama bojenja koje jamče neprimjetan prijelaz. Kada je riječ o održavanju, lanenoplava svakako je nijansa koju s vremena na vrijeme treba oživjeti, tretirati šamponima protiv žutila i hranjivim šamponima ako krećete s toplim podtonovima, a ne zaboravite nakon nekoliko mjeseci rezervirati termin u salonu za obnavljanje boje na nježan način, izbjegavajući spaljivanje kose.