NOVI FRIZERSKI HIT

Ova laskava tehnika bojenja kose u narednim mjesecima s trona bi mogla skinuti balayage

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 23.02.2021 15:23
  • Objavljeno 23.02.2021 u 10:15
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: face to face / Face to Face / Profimedia

Nova tehnika bojenja kose s potpisom frizerskog stilista Jennifer Lopez savršena je za dame koje nisu sklone radikalnim promjenama, a brojni prognoziraju kako bi u narednim mjesecima s trona mogla skinuti popularni balayage

Suočene s vječnom vladavinom balayage pramenova, koje svi znamo savršeno prepoznati, rođena je nova tehnika bojanja kose koju će obožavati dame koje traže suptilnu, a istovremenu laskavu promjenu.

Izraz mousy koju bi u prijevodu značio sramežljiv, označava novu tehniku bojanja kose, a koja se odnosi na mekani i diskretni svjetlosni efekt koji poboljšava prirodnu boju kose. Navedena tehnika bojanja nježno posvjetljuje kosu, a pritom se savršeno stapa s prirodnom bojom.

Proces bojanja vrlo je sličan onome kod balayagea, ali glavna razlika leži u rezultatu: intenzitet je u refleksijama svjetlosti koje su gotovo neprimjetne za oko. Prema riječima svjetskih frizerskih stilista riječ je o diskretnim i gotovo neprimjetnim pramenovima koji bitno modificiraju boju kose od korijena do vrhova stvarajući savršeno nijansiranu smjesu.

Takozvana mousy tehnika bojanja kose može se izvoditi na smeđim, plavim ili kestenjastim bojama kose te ju uvijek osvjetljava na prirodan način. Postiže se na naćin da se izabere za ton svjetlija boja kose od prirodne za korijen kose i ispod kako bi se istaknula duljina. Ovu tehniku bojanja kose, kojoj brojni prognoziraju veliku popularnost u narednim mjesecima, nepohodno je prepustiti rukama profesionalaca u salonu za savršene rezultate. Frizerski stilist u stanju je suptilno posvijetliti i uskladiti tonove s vašom prirodnom bojom kose i tonom kože.

Da bi kosa tretirana mousy tehnikom bojanja kose što dulje izgledala kao da ste tek izašli iz salona, frizerski stilisti preporučuju upotrebu šampona i maski te takozvani taninoplasty tretman za kosu koji se odnosi na stopostotni postupak ravnanja kose, koji ne sadrži formaldehid ili kemijske komponente, što nam pomaže u njezinoj transformaciji i revitalizaciji.