SVE JE ODUŠEVILA

Ova 72- godišnja dama mogla bi postati novom Miss Argentine

19.01.2024 u 10:52

Bionic
Reading

Nakon što je organizacija Miss Universe izmijenila pravila uklonivši dobnu granicu, žene diljem svijeta odlučile su se natjecati za titulu prve Miss Universe starije od 30 godina

Među tim ženama pronašla se Iris Amelia Alioto, 72-godišnja natjecateljica Argentine, čiji put do titule Miss Universe započinje na izboru za Miss Buenos Airesa.

Iris je učiteljica plesa, prevoditeljica, glumica i model i mogla bi postati prvom seniorkom koja se natječe za titulu Miss Argentine, predstavljajući naciju na ovogodišnjem izboru za Miss Universe.

Hrabrost, odlučnost i ustrajnost Iris Amelie postala je inspiracija za brojne, a posebice one koji godine vide kao prepreku u ostvarenju vlastitih snova.

I dok jedni pozdravljaju potez 72- godišnje Argentinke, drugi se protive mogućem izboru seniorske Miss, no bez obzira na podijeljena mišljenja, jasno je da Iris Amelia i druge, zrelije kandidatkinje izazivaju status quo, preispitujući tradicionalne predodžbe ljepote i starenja.

Kao i Iris Amelia, prije nekoliko dana, Jocelyn Cubales (69) službeno je proglašena kandidatkinjom u izboru za Miss Universe Filipina, a ovogodišnja predstavnica otkrit će se 31. siječnja. Jocelyn je umirovljena učiteljica i baka koja se nada inspirirati druge starije žene da slijede svoje snove i žive život punim plućima.

Porast broja starijih kandidatkinja na natjecanjima ljepote pokazuje da se vremena mijenjaju i da ljepota, u konačnici, dolazi u različitim oblicima, veličinama i godinama. ​