RADIONICA U TIRENI, 11. I 12. SVIBNJA

Otkrijte i savladajte sve tajne castinga za mlade

03.05.2013 u 16:40

Bionic
Reading

U Teatru Tirena će se 11. i 12. svibnja održati radionica 'Pozvani smo na casting i što sad?' koja vodi polaznike kroz cijeli proces od prijave do rada na filmu

Polaznici radionice proći će kroz simulaciju castinga, rad na zadanoj sceni za drugi krug audicije (gluma pred kamerom prema zadanoj sceni scenarija), analizu obavljenog zadatka i osnove ponašanja pred kamerom. Savladat će pojmove kao što su vrste kadrova, repeticija, kontinuitet, markacija i ostale pojmove filmskog jezika.

Svaki će polaznik nakon radionice ući u casting bazu KOF-a (Kidz on Film) i dobiti dvije fotografije koje kasnije može koristiti za prijave na casting.


Radionica će se održati 11. i 12. svibnja u Teatru Tirena, Kačićeva 6a. Cijena radionice je 150 kuna, a uključuje sudjelovanje i dvije profesionalne fotografije. Broj mjesta na radionici je ograničen. Prijaviti se mogu kandidati od šest do 24 godine. Polaznici će biti podjeljenji po dobnim skupinama. Prijave na mail kidzonfilm@gmail.com najkasnije do 9. svibnja. Uplate na žiro račun po prijavi: 2360000 – 1102195097 ili po dolasku na radionicu.

Voditeljice radionica bit će Timka Grahić i Kristina Jakšić Balaž. Timka Grahić je casting direktorica i asistentica režije iz Sarajeva. Radila je casting za veliki broj filmova, između ostalih za 'Skyfall' Sama Mendesa, 'Otok ljubavi' Jasmile Žbanić, 'Djecu' Aide Begić, 'U zemlji krvi i meda' Angeline Jolie i 'Cirkus Columbia' Danisa Tanovića. Kristina Jakšić Balaž je dramska pedagoginja koja se freelance castingom aktivno bavi od 2008. godine. Zadnji project na kojem je radila casting i kao asistentica režije je film ‘Drugi’ Ivone Juka.