NAGRADNJAČA

Osvojite Miraz Frankovku vinarije Feravino iz Feričanaca

24.09.2013 u 08:52

Bionic
Reading

Jedna, dvije, tri čaše crnog vina i na zdravstvene probleme možete slobodno zaboraviti. Mnoge studije pokazuju kako unos jedne do dvije čaše crnog vina dnevno blagotvorno djeluje na zdravlje srca, ali snižava razinu kolesterola, regulira razinu šećera, čuva mozak, jača imunitet… Nema druge nego ozbiljno shvatiti liječničke upute i kušati izvrsno crno vino.

Vinarija Feravino iz Feričanaca poznata je po svojim crnim vinima, a posebno se ponosi sortom Frankovka. Puno, mirisno zaobljeno vino Frankovka, sorta je za koju se smatra da je porijeklom iz Austrije, ali je na područje Slavonije došla još krajem 18. st. te se udomaćila na slavonskim brežuljcima i tu pronašla svoj novi dom. Očito joj je ovdje dobro s obzirom da odlično rađa, a od tog svoga sočnog i aromom te šećerom bogatog grožđa daje vino Frankovku koja se smatra najkvalitetnijim crvenim vinom kontinentalne Hrvatske. Frankovka iz linije Dika ili Miraz vinarije Feravino iz Feričanaca bogatih prirodnih ekstrakata, rubinsko crvene boje, okusa na bobičasto voće, traži jača, začinjenija jela i mami vas na još jednu čašicu. Ugodni tanini i stručno ukomponirane kiseline daju vino stabilnog karaktera, a ako je želite ispravno poslužiti preporuča se temperatura od 14 do 16 stupnjeva.

Na londonskom Decanteru, najznačajnijem svjetskom vinskom ocjenjivačkom natjecanju, vrhunska vina Frankovka Miraz 2009. po drugi puta osvojila su brončanu medalju.

Vinarija Feravino iz Feričanaca nagrađuje dva čitatelja poklon paketom crnih vina.

Nagradu su osvojile:

Iva Marić
Snježana Kovač

Dobitnici će o detaljima preuzimanja nagrada biti obavješteni putem maila.