nagradnjače

Poklanjamo knjigu 'Lykke – Potraga za najsretnijim ljudima na svijetu'

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 19.02.2018 11:00
  • Objavljeno 12.02.2018 u 12:15
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

O sreći – koju Danci nazivaju lykke – nitko ne zna više od Meika Wikinga, direktora Instituta za istraživanje sreće i autora bestselera Hygge – danski recept za sretan život
  • Meikova prva knjiga Hygge - danski recept za sretan život izdana je prošle godine i prodana  u višemilijunskim nakladama diljem svijeta.
  • Iako je moguće mnogo toga naučiti od Danaca, ključne tajne sretnoga života potrebno je otkriti u cijelome svijetu, stoga Meik kreće od ključnog pitanja: Što je zajedničko sretnim ljudima?
  • U ovoj fascinantnoj knjizi autor nas vodi u lov na blago kako bismo otključali vrata kvalitetnoga života. Prikupivši podatke, iskustva i savjete iz najsretnijih kutaka svijeta govori nam kako provoditi dragocjeno vrijeme, kako postići zajedništvo i istinsko zadovoljstvo.

Cilj izvršnog direktora u Institutu za istraživanje sreće u Kopenhagenu je otkriti sreću, proniknuti u njezinu bit i definirati je. Drugim riječima, Institut istražuje uzroke i posljedice ljudske sreće kako bi omogućili poboljšanje kvalitete života u cijelome svijetu.

Zahvaljujući poslu koji radi, ali i prošlogodišnjem bestseleru, Meik je imao priliku upoznati brojne ljude sa svih strana svijeta: '…od gradonačelnika Kopenhagena do uličnih prodavača hrane u Meksiku, od indijskih taksista do Ministra sreće u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.'

Pritom je došao do spoznaje: prvo, bez obzira na to jeste li Danci, Meksikanci, Indijci ili Arapi, ponajprije ste ljudska bića i u biti se ne razlikujemo toliko jedni od drugih, kao što se čini na prvu. Svi priželjkujemo sreću.

Meik nas u knjizi upozorava na različita poimanja sreće, a onda i predstavlja glavne njezine odrednice koje u poglavljima detaljnije obrađuje. Izdvaja šest ključnih čimbenika koji snose najveću odgovornost za sreću: zajedništvo ili osjećaj pripadnosti zajednici, novac, zdravlje, sloboda, povjerenje i dobrota. Naposljetku, sve dijelove slaže u cjelinu i sastavlja kartu za otkrivanje blaga – sreće.

Ovaj izrazito racionalan, a s druge strane i emocionalan autor, uvjerit će vas da bogati nisu nužno sretniji, kako odvojiti dobrobit od svjedočanstva, kako cijeniti i prikupljati sjećanja, a ne ono materijalno i kako običnim šetanjem podići raspoloženje!

Pronađite u svim boljim knjižarama ili na web shopu www.mozaik-knjiga.hr!

Čitateljima tportala darujemo dva primjerka knjige Lykke – Potraga za najsretnijim ljudima na svijetu. Dobitnici su Jasna Šikić i Marina Reljić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!