NAGRADNJAČA

Osvojite knjigu 'Bemteumozak'

27.02.2012 u 11:48

Bionic
Reading

Svoja iskustva i dogodovštine autor Maksim Cristan opisuje u duhovitoj, provokativnoj i gorko-slatkoj priči 'Bemteumozak', prevedenoj na hrvatski jezik u izdanju Planetopije. A tportal.hr vam poklanja tri primjerka knjige

Što se događa kad netko odjednom sve otkači i radi samo ono što mu se prohtije i što mu paše?

Maksim Cristan nekada je bio uspješan poslovni čovjek. Činilo se da kroči prema budućnosti rezerviranoj samo za rijetke sretnike. Sve do dana kada se u njemu nešto prelomilo te je otkačio čitav svoj dotadašnji život.

Ukrcavši se na prvi vlak koji je kretao iz Zagreba, stigao je u Milano. Bez znanja jezika, bez novca, smještaja ili plana kako i što dalje. Znao je samo jedno: presudno je da radi samo ono što mu se prohtije i što mu paše. Usprkos strahovima i sumnjama, morao je otkriti svoj jedini pravi put.

Na ulicama i trgovima Milana Maksim je živio nekoliko godina. Upoznao je glad i hladnoću te granice vlastite izdržljivosti, upornosti i snalažljivosti. S vremenom je prepoznao i svoju potrebu za pisanjem koju je dugo žrtvovao uspjehu, novcu i društvenim pravilima. Imati sve vrijeme ovoga svijeta i pisati... Može li bolje? Ta ga je spoznaja dovela do toga da sam nauči talijanski jezik, postane ulični pisac i uzdržava se prodajom knjižica iz vlastite radinosti.

Knjiga je prvobitno objavljena u Italiji pod naslovom 'Fanculopensiero' 2007. godine, u izdanju poznate talijanske nakladničke kuće Feltrinelli. Do sada je doživjela pet izdanja i postigla značajan uspjeh u Italiji.

Maksim Cristan, pisac, kazališni autor i skladatelj, rođen je u Puli 1966. Živi i radi na relaciji Pula-Berlin-Torino.

Knjigu su osvojile:

Dunja Barić
Larisa Koršić Buneta
Martina Špigelski

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.