NAGRADNJAČA

Osvojite graševinu vinarije Feravino iz Feričanaca

17.09.2013 u 08:49

Bionic
Reading

Kad bi vas netko pitao koja je najpoznatija kontinentalna sorta, sigurno bi se sjetili graševine. Porijeklom iz srednje Europe, graševina se toliko udomaćila da je skoro smatramo autohtonom sortom. Mlada vinarija Feravino iz Feričanaca izuzetno je ponosna na svoju graševinu čija je sorta najzastupljenija u vinogradima koji se protežu na 170 hektara.

Graševinu možemo opisati kao veselu, nasmijanu, laganu, cvjetnu i mirisnu i idealan je za uživanje u dobroj i kapljici, slobodno možemo reći i svaki dan.

Dika Graševina vino je s raskošnom aromom zreloga grožđa, što čini savršeni sklad vinske kapljice. Servira se na temperaturi od 8 do 12 °C sa specijalitetima od bijelog mesa do plemenite slatkovodne ribe. Gotovo je nenadomjestivo vino u svakoj svečanoj prilici.

Feravino iz Feričanaca zaista se može podičiti izvrsnim graševinama koje su ove godine osvojile brojne nagrade. Na Međunarodnom ocjenjivanju sorte graševine u Kutjevu Feravino je osvojilo čak sedam nagrada. U kategoriji mladih graševina Feravino je osvojilo zlatne i srebrne medalje, a najviše bodova osvojila je Graševina Dika berbe 2012, čime to vino opravdava značenje svog imena.

Zlatnu medalju Feravinu donijela je i Graševina ledena berba 2009, koja je posebno za ovaj Festival prvi put stavljena u boce i poslana na ocjenjivanje. Zlatnu medalju osvojila je i Graševina izborna berba bobica 2009.

S godišnjom proizvodnjom koja se kreće između 800 i 900 tisuća litara, Feravino je ponosno pozicionirano kao najmanji među najvećim proizvođačima vina u Hrvatskoj. Uzgoj vinove loze odvija se na čak 170 hektara, a od sorti u vinogradima prevladavaju graševina i frankovka, no tu su i bijeli pinot, chardonnay, rajnski rizling, zweigelt, syrah, pinot crni, cabernet sauvignon te merlot.

Vinarija Feravino iz Feričanaca nagrađuje dva čitatelja poklon paketom Dika graševine.

Nagradu su osvojili:

Vanja Rukavina
Tomislav Ivanković

Dobitnici će o detaljima preuzimanja nagrada biti obavješteni putem maila.