SAVJETI STRUČNJAKA

Osušila vam se maskara? Evo što nikada ne biste trebali učiniti

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 17.09.2020 11:32
  • Objavljeno 17.09.2020 u 11:32
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Xavier Collin/Image Press Agency / The Mega Agency / Profimedia

Poput brojnih proizvoda za make-up, maskare imaju određeni rok trajanja, no kada se jednom osuši uslijed svakodnevnog korištenja, za navedeni problem postoji logično rješenje

Kozmetiku kreiraju profesionalci, a iza nje najčešće stoje brojna istraživanja i rad ukoliko imaju određenu formulu i vrstu pakiranja. Kada govorimo o kozmetici koja je dizajnirana za nanošenje na područje oko očiju, tim više trebali bi biti posebno oprezni, budući da je riječ o toliko nježnom području kože na licu da bismo, dok miješamo određenu formulu s ostalim sastojcima, mogli imati problema.

Što ne biste trebali činiti kada vam se osuši omiljena maskara

Dodavanje bademovog ili maslinovog ulja

Područje oko očiju prilično je nježno, stoga postoje posebni proizvodi namijenjeni samo njemu. Dodavanjem bademovog ili maslinovog ulja u maskaru, prema riječima dermatologa, nikako nije dobra ideja. Ulja koja biste koristili u oživljavanju omiljene maskare u nekom trenutku sigurno su bila izložena suncu, vlagi i ustajalom zraku, a samim time plodno tlo za mikoorganizme koji dodavanjem u maskaru mogu završiti na vašim očima i izazvati iritaciju.

Zagrijavanje maskare u vodi

Toplina potiče pojavu mikoorganizama, a dobro je poznato da bakterije vole tople temperature, stoga se u spašavanju maskare nikako ne preporučuje njezino zagrijavanje u vodi.

Dodavanje kapi za oči u maskaru

Iako bi ovo rješenje od svih navedenih u pravilu bilo najprihvatljivije, na ovaj čete način u potpunosti promijeniti formulu maskare koja je obično prilično masna, a ovo rješenje pokazat će se dobrim svega dva puta pri nanošenju maskare.

Još apsurdnih ideja u misiji oživljavanja osušene maskare...

Kako ističu stručnjaci iz kozmetičke industrije, vašoj osušenoj maskari neće pomoći ni trik koji uključuje naglo protresanje bočice jer na taj način ništa nećete promijeniti već učiniti da se postojeće grudice u maskari još više pomiješaju, kao ni bjesomučno umetanje i vađenje četkice ili puhanje zraka u maskaru.

Kako bi formula maskare bila tečnija, neke dame služe se i acetonom, a navedeni trik dermatolozi nikako ne preporučuju jer može biti vrlo opasan za oči, a isto se odnosi na sredstva za uklanjanje šminke na bazi ulja.

Prema riječima dermatologa, nemojte riskirati da uštedite novac zbog čega ćete kasnije požaliti, već u slučaju osušene maskare nabavite novu.