MOŽDA NISTE NI SVJESNI

Oprez, radite li i vi ove pogreške u njezi kože?

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 09.03.2018 06:41
  • Objavljeno 09.03.2018 u 06:41
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Premda svi želimo da nam koža izgleda savršeno, ponekad nismo ni svjesni grešaka koje radimo, a zbog kojih ne možemo postići željeni rezultat

Stručnjakinja koja se brine za mladenačku kože buduće supruge princa Harryja, lijepe Meghan Markle, latino dive Jennifer Lopez i prelijepe Alicije Keys, Britanka Nichola Joss, otkrila je u čemu je tajna blistavog tena ovih slavnih ljepotica.

Kozmetičarka čije tretmane obožavaju mnoge poznate cure ističe da bismo između nanošenja različitih sredstava za njegu lica trebali napraviti pauzu od barem četiri sata, a upozorila je mlade djevojke kako ne trebaju pretjerivati sa slojevima šminke jer će im dugoročno uništiti kožu.

'Jennifer je vrlo predana njezi kože jer puno putuje. Zato ne propušta masažu lica i tijela, hidratizaciju kože, uz puno antioksidanta i njegujućih seruma', otkrila je Nichola.

Ovo su po njezinom mišljenju četiri najveće pogreške koje često i nesvjesno radimo u svakodnevnoj njezi kože:

1. Nepažljivo čišćenje kože

Možda toga niste ni svjesni, ali ostaci mlijeka za čišćenje koje nije pravilno uklonjeno također mogu izazvati velike probleme. Nichola upozorava kako čestice tog sredstva za čišćenje mogu napuniti pore i poremetiti pH vrijednost kože. Kožu trebate prvo temeljito očistiti od šminke i dnevnih nečistoća. Predlaže čišćenje dva puta, a na kraju obavezno umivanje lica. Ne treba ponavljati to da je odlazak na spavanac s dnevnim make upom veliki 'ne'!

2. Preskakanje tonika za njegu

Kako biste imali savršenu kožu, tonik (ili, kako ga neki nazivaju, losion) za njegu kože je vrlo važan u njezi i nikako ga ne biste trebali preskočiti. Ovo sredstvo pomaže ponovno balansirati, osvježiti i ukloniti eventualne čestice čišćenja koje su ostale na koži.

3. Pretjerivanje s make upom

'Danas djevojke u dvadesetim godinama nose puno šminke. Radi se o slojevima, konturiranju, posvjetljivačima... To može biti opterećujuće za kožu jer se radi o teškoj šminki koja je sprečava da diše. Stoga je najvažnije potpuno uklopiti make up i napraviti nježan piling. Previše šminke može uzrokovati i nepoželjne akne', upozorava Nichola.

4. Preskakanje svih faza njege

Vrlo je bitno ne preskakati pojedine faze njege i posvetiti im dovoljno vremena, kaže Nichola Joss. Čim stignete kući, prva stvar neka bude temeljito čišćenje lica pa tek onda stavite anti-age kreme i serume. 'Kad dođete doma, prvo morate skinuti dnevne nečistoće i znoj kako biste mogli kasnije nanijeti npr. sredstva protiv starenja. Prije nego ih nanesete, savjetujem da pričekate nekoliko stati, barem tri, četiri sata, kako bi se postigao optimalan efekt. To možete napraviti dok pripremate večeru ili dok nešto pospremate. Tad ste još u pokretu i krv brže kola pa će to pojačati efekt. Prije nego što krenete na spavanje nanesite kremu ili serum, a ova sredstva će tako imati cijelu noć za djelovanje', objašnjava kozmetičarka slavnih.