IDEJNO RJEŠENJE

Oplemenite dom prirodnim bojama i materijalima

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ugodno i opuštajuće ozračje u domu postići ćete kombiniranjem boja iz prirode. One će naglasiti povezanost otvorenog i zatvorenog prostora čineći skladnu cjelinu

'Šaljemo vam tlocrt dnevnog boravka koji planiramo uređivati. Budući da je stan okružen zelenilom i pogled se pruža prema velikoj terasi, htjeli bismo tako orijentirati i sjedenje tj. kutnu garnituru. Željeli bismo i kamin. Preferiramo prirodne boje. Zahvaljujemo!'


Odgovor arhitektice:

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

S obzirom na vaše želje i zahtjeve samoga prostora, predlažemo vam sljedeću tlocrtnu dispoziciju: kutnu garnituru smjestite uza sami ulaz iz hodnika uz koju ćete smjestiti i klub stolić i tabure, a uz dimnjak, tj. vrata prema blagovaonici smjestite kamin i zonu sjedenja s klub foteljicama. Na taj će način sjedenje uz TV biti orijentirano prema terasi, a klub foteljice prema kaminu. Ova zona dosta je otvorena i neopterećena namještajem pa i ona otvara pogled prema terasi s jedne strane.

U prostoru dominira kombinacija krem i smeđe boje, a treća se javlja samo u detaljima (bordo ili zelena ili oker). Kutna garnitura predviđena je u smeđoj boji (može i sa sitnim uzorcima - točkice, prugice, špricano), jastučići i tabure su svijetli kao kontrast pa time i naglasak na samu garnituru. Foteljice su izvedene od kože ili tkanine (srednjesmeđe). Ako je garnitura s uzorkom, foteljice su jednobojne ili obrnuto. U uzorku tkanine može biti prisutna treća boja, koja se onda javlja u detalju tepiha i zastora. Tepisi su šareni, kombinacija smeđe, krem i eventualno treće boje.

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kamin je u zoni kluf foteljica dominantan, kompozicija je ložišta i polica. Dio ispod polica koristi se za odlaganje drva. Obložen je dekorativnim kamenom svijetlosmeđe do srednjesmeđe boje. Ovaj se kamen javlja i na zidu prema terasi kako bi se ove dvije zone vizualno povezale. Element za TV može biti izveden od svijetla drveta ili može biti kompletno metalan. Polica u kutu kod dimnjaka može biti izvedene kao poluotvorena (gornji dio mini biblioteka) ili se može kompletno zatvoriti.

Stolovi mogu biti kompletno drveni ili kombinacija drveta i stakla. Ako se kombinira staklo, onda su i police staklene.

Zastori mogu biti kombinacija bijele, smeđe-krem i treće boje (tople). Na zid iznad kutne garniture može biti smještena slika, u bojama koje sadrže smeđu i krem u detalju, a dominira treća boja. Rasvjetu riješite kao centralnu, a obogatite je samostojećim lampama.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mag. ing. arh. Monike Galović Dumendžić i mag. ing. arh. Izabele Galović Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi