BUDI OD AKCIJE

Ohrabri sramežljivka koji ti se sviđa

07.05.2010 u 14:59

Bionic
Reading

Iako je uvriježeno mišljenje da dečki moraju napraviti prvi korak i uletjeti curi koja im se sviđa, nekim pripadnicima muškog spola to je prava noćna mora. Ako i ti imaš sreću ili nesreću da ti se sviđa sramežljiv dečko, sjetili smo se nekoliko efikasnih načina da ga ohrabriš

Da, drage cure, ne biste vjerovale koliko je sramežljivih dečkiju kojima se pri pomisli da moraju nešto inicirati odsijeku noge od srama. Naravno, nimalo ne ide u prilog ni to ako spadaš u glasne i samouvjerene cure koja će tog nesretnika verbalno sasjeći i pošteno osramotiti ako nešto pogrešno kaže.

Sviđa li ti se dečko koji je povučen i koji ne voli previše izlaziti, vjerojatno ni sama ne znaš na čemu si kad vidiš da te promatra kad misli da to ne vidiš, a kad ima priliku s tobom razgovarati, kao da te izbjegava. Zbunjena si jer nisi zapravo sigurna je li on zbilja tako sramežljiv ili se tebi pogrešno čini da mu se sviđaš. Najbolje je ako možeš saznati od njegovih frendova je li stvarno toliko povučen. Ako je tako, može se dogoditi da se umoriš od čekanja i odustaneš ne saznavši bi li s njim bilo lijepo i zanimljivo jer ti on sigurno neće prvi uletjeti.

Stoga smo pripremili nekoliko korisnih savjeta kad je riječ o sramežljivim dečkima.

Progutaj ponos, pa čak i ako si i ti sramežljiva, vjeruj da će tebi biti lakše obratiti mu se jer on vjerojatno samo to čeka. Moguće je čak i da misli da si ti prevelik zgoditak za njega jer njega nitko ne primjećuje i koja bi cura hodala s njim?! Za prvi put je dovoljno da ga pozdraviš, da se službeno upoznate i da mu daš do znanja da si ga zamijetila.

Uvijek je u početku bolje igrati na prijateljsko ponašanje jer će ga ono manje uplašiti. Radi s njim sve što radiš s frendovima, a kad se zbližite na taj način (iako oboje znate da ustvari želite nešto više), sve će ići lakše.

Ne navaljuj
odnosno vodi računa da sa sramežljivim dečkima sve treba raditi polako. Iako će ti biti zahvalan ako mu prva priđeš, vjerojatno će mu trebati malo vremena da se oslobodi. Dakle, nije nužno, pa čak ni pametno, da mu se non-stop nabacuješ, jer ako ga zaista zanimaš, on će te promatrati kad god bude imao priliku i sigurno mu neće promaknuti tvoji pogledi i osmijesi. Za početak, nakon upoznavanja, kad ga odlučiš pozvati nekamo (ako vidiš da on to neće tako brzo učiniti), sigurnije je odabrati neko mjesto na kojem se neće osjećati ugroženim, tj. na kojem neće misliti o tome da svi bulje u njega i osluškuju što će ti reći.

Naravno, bio dečko sramežljiv ili ne, postoji mogućnost da ipak nije zainteresiran za tebe, odnosno da si njegove poglede krivo shvatila. Pokaže li se da tvoj trud nije urodio plodom, ne zavaravaj se – teško da ima toliko sramežljivih dečki koji ne bi znali prigrabiti tako dobru priliku: daješ mu sigurnost, pokazala si da mu se nećeš smijati, želiš izaći s njim, jasno si mu dala do znanja da ti se sviđa, a on ne reagira... Odustani, jer gotovo je sigurno da si sebi nešto krivo protumačila. Čak i ako je on jedan od milijun totalnih krajnosti, teško da možeš učiniti više od toga što si već učinila, pa je možda pametnije odustati ili lopticu prebaciti na njega. A možda će, kad se uplaši da si odustala, konačno poduzeti prvi korak.