BOB DOBIO KONKURENCIJU

Odzvonilo je savršeno ravnoj kosi: Razbarušene frizure su novi hit pa pospremite omiljene pegle

05.03.2021 u 12:24

Bionic
Reading

Besprijekorno ravne frizure koja zahtijevaju pomno feniranje i ravnanje, kakve su popularizirale cure iz klana Kardashian-Jenner, čini se da polako odlaze u prošlost

Ovaj stil frizura koji je dugo bio među najtraženijim frizurama u salonima diljem svijeta, odlazi u 'mirovinu', a zamijenit će ga razigraniji stilovi koji nisu toliko zahtjevni za stiliziranje.

Seksi i mladenačka frizura kakvu primjerice već dugo nosi lijepa britanska manekenka Suki Waterhouse, bit će među najpoželjnijima ove godine.

Riječ je o seksi i vrlo chic frizuri, tzv. 'shagu' koji je modernizirana verzija raskošnih, razbarušenih griva iz 70-ih (sjetimo se samo ljepotice Farrah Fawcett).

Dobro upućeni u frizerske trendove ističu kako će upravo ova mladenačka frizura s dobrodošlom dozom buntovništva biti najveća konkurencija klasičnom bobu koji je na tronu popularnosti već nekoliko godina.

Dakako, ovdje je bitno da su pramenovi slojevito ošišani kako bi kosa bila bujnija, no bez vidljivih prijelaza koji moraju biti mekani kako se ne bi izgubila dinamičnost.

Prednost ove frizure je u tome što ne traži puno posla i pogodna je za svaku strukturu i duljinu kose.

Kako je stilizirati? Ovo je stil koji je idealan za one djevojke i žene kojima se ne da sati provesti pred ogledalom: dovoljno je malo sredstva za oblikovanje, a definiranje se radi samo s prstima.

I šarm ove frizure je upravo u njezinoj nesavršenosti što je čini tako posebnom i šarmantnom.

Osobito će biti tražene varijante s blagim valovima, tzv. wavy shag - frizura koja u trenu pomlađuje i izgleda tako svježe i cool.

Valovi u kosi čine svaku frizuru ženstvenijom, a možete ih i sami brzo i lako napraviti uz pomoć 'figara' ili drugim tehnikama uvijanja.

Kako bi kosa bila voluminoznija, stavite malo pjene i oblikujte je prstima.